externe

Zeci de civili, inclusiv copii, au fost raniti noaptea trecuta la Kiev, intr-un atac rusesc cu rachete

Un atac rusesc cu rachete a vizat Kievul miercuri dimineata, ranind zeci de persoane, potrivit primarului capitalei Ucrainei, transmite cotidianul local Kyiv Independent.

„In cartierul Dniprovski al capitalei sunt 34 de raniti. 15 dintre ei au fost internati, inclusiv doi copii. 19 au primit asistenta medicala la fata locului”, a scris primarul Kievului, Vitali Kliciko pe retelele de socializare, citand serviciile de salvare.

Potrivit acestuia,”in urma atacului nocturn cu rachete al inamicului asupra cartierului Dniprovski al capitalei, un bloc de apartamente a fost avariat”. Aproximativ 15 locuitori au fost evacuati si un spital de pediatrie a suferit daune.

Serhii Popko, seful administratiei militare a orasului Kiev, a declarat ca toate tintele aeriene au fost doborate de apararea aeriana. De asemenea, el a raportat ca resturi de la distrugerea „tintelor aeriene inamice” au cazut pe cartierele Desnianski si Dniprovski, o parte a orasului in care s-a declansat un incendiu, potrivit aceleiasi surse.

Acesta este al doilea atac asupra Kievului in decurs de o saptamana. Luni devreme, opt rachete rusesti au fost doborate de apararea antiaeriana ucraineana, potrivit Kievului. Patru persoane au fost tratate de serviciile de urgenta.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Caz neverosimul in Mehedinti: un profesor si un paznic de la DGASPC, arestati dupa ce ar fi violat sapte copii institutionalizati

Un instructor pentru educatie al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” si un paznic…

53 de secunde ago

Donald Trump socheaza din nou: pe contul de Truth Social al fostului presedinte a fost distribuit un videoclip care vorbeste despre un „Reich unificat”

O inregistrare video postata luni pe contul lui Donald Trump pe reteaua sa de socializare…

16 minute ago

Dupa moartea sa intr-un accident de elicopter, apar amanunte socante despre trecutul sangeros al „Macelarului din Teheran”

Fostul presedinte iranian Ebrahim Raisi a fost unul dintre cei mai inversunati inamici ai reformelor,…

31 de minute ago

Un student ucrainean arestat in Rusia pentru postari impotriva razboiului, salvat din inchisoare dupa ce prietenii sai au cerut ajutorul fiicei lui Putin

Pana de curand, cetateanul ucrainean Serhii Hulko a fost un student la medicina cu rezultate…

O oră ago

Joe Biden critica mandatele de arestare cerute de CPI impotriva liderilor israelieni: „Ofensiva Israelului in Gaza nu este un genocid”

Presedintele american Joe Biden a declarat luni ca ofensiva israeliana in Gaza "nu este un…

O oră ago