Zeci de extremisti din Germania lupta pentru Rusia pe frontul din Ucraina. Reactia guvernului german

actualitate

Mercenari Ucraina

Zeci de extremisti din Germania au calatorit in zone de razboi din Ucraina de la inceputul invaziei ruse in tara, a anuntat Ministerul de Interne german ca raspuns la o informatie oferita de ziarul Die Welt, relateaza sambata dpa.

Articolul, care urmeaza sa apara in editia de duminica a ziarului german, citeaza ministerul spunand ca serviciile de securitate au inregistrat plecarea a 61 de persoane care ”au legatura cu extremismul sau cu criminalitatea motivata politic”.

In cazul a 39 de persoane, au existat informatii concrete ca au parasit tara ”cu intentia de a participa la ostilitati”. Dintre acestia, 27 erau pro-rusi si 12 pro-ucraineni.

In cazul celor mai multi din acest grup, atat extremisti de dreapta, cat si extremisti de stanga, autoritatile au avut informatii concrete ca au luat parte la ostilitati, insa majoritatea dintre ei sunt considerati ca apartinand fenomenului ”luptatorului strain”, precizeaza Agerpres.

In principiu, participarea la operatiunile de lupta din Ucraina nu este pedepsita, a declarat pentru ziar o purtatoare de cuvant a Ministerului german al Justitiei.

Acest lucru se aplica ”atata timp cat ei nu actioneaza ca mercenari, ci ca membri ai fortelor armate regulate sau ai corpurilor de voluntari echivalente si militiilor”. Cu toate acestea, acest lucru nu ii protejeaza de eventuale investigatii privind posibile crime de razboi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: