Zeci de liberali au fost dati afara de Citu, acuza Orban: „M-au sprijinit pe mine, inchipuindu-si ca sunt intr-un partid democratic”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marti, la Ramnicu Valcea, la prezentarea Motiunii „PNL – Forta Dreptei” in Comitetul Director Judetean al PNL Valcea, ca zeci de liberali care l-au sustinut in competitia interna pentru presedintia partidului au fost inlocuiti din functii.

„Zeci de colegi de-ai mei, care m-au sprijinit pe mine, inchipuindu-si ca sunt intr-un partid democratic si ca pot sa-si exprime respectiva optiune, au fost dati afara. E aici domnul Miutescu. A fost data afara din functia de inspector scolar general al judetului Arges diriginta baiatului meu – si ministrul stia asta – cand baiatul meu a fost la un liceu din Bucuresti, un profesor exceptional si un inspector scolar general exceptional, a fost data afara dupa o postare a lui Alina Gorghiu care nu stiu ce a reclamat si domnul ministru al Educatiei s-a executat instant.

Nu vreau sa va dau lista, de la directorul de la Posta, de la conducerea selectata pe Ordonanta 109, de la Transelectrica. Si cu cine au fost inlocuiti, ca vorbim sa nu mai punem sefi de sala si alte categorii de oameni. dar cand ne uitam vedem ca de fapt numirile sunt facute cam pe acelasi calapod”, a spus Ludovic Orban.

Presedintele PNL a sustinut ca intre el si contracandidatul sau la presedintia partidului, premierul Florin Citu, situatia nu este egala, pentru ca el a fost atacat de unii dintre liberali in ultima perioada mai mult decat a fost atacat de social-democrati, insa a preferat sa mentina un discurs constructiv.

„Nu e egala situatia, eu sunt presedintele PNL, eu nu cred ca e normal ca presedintele PNL sa fie atacat de unii dintre colegii sai mai rau decat a fost atacat de pesedisti in perioada respectiva. Dar de cele mai multe ori am preferat sa tac si am preferat sa am un discurs constructiv, echilibrat”, a adaugat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a calificat ziua de 25 septembrie drept esentiala pentru PNL si a sustinut ca liberalii au de ales intre o solutie buna si una rea.

„Dupa ultimele doua luni e limpede ca avem de ales intre o solutie buna si o solutie rea si voi cei care traiti in comunitati si vorbiti cu oamenii stiti foarte bine ca asa este. Noi trebuie sa facem ce e bine pentru PNL. Nici acum nu inteleg de ce s-a schimbam un presedinte de partid care a dus partidul la victorie, care a dus partidul la guvernare, de ce sa-l schimbi? Si daca tot vrei sa-l schimbi macar sa-l schimbi cu unul mai bun, hai sa fim cinstiti. Dupa evolutiile din ultimul timp avem a alege intre o solutie buna si o solutie rea. (…) De asemenea, aveti de ales intre cel care a provocat criza si cel care reprezinta solutia la criza. De asemenea, aveti de ales intre cel care nu mai poate fi prim-ministru cu actuala coalitie si cel care poate fi prim-ministru pastrand actuala coalitie”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: