Zeci de mii de oameni, asteptati la manastirea Nicula, pentru cel mai mare pelerinaj crestin din Romania

news

pelerinaj, manastirea Nicula, icoana facatoare de minuni

Zeci de mii de oameni din toata tara sunt asteptati la impresionanta procesiune religioasa care are loc in fiecare august la manastirea Nicula din Cluj, pentru a se inchina la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, pictata de preotul ortodox Luca din Iclod. Este felul in care ei intampina marele praznic al Adormirii Sfintei Fecioare Maria, din 15 august.

Multi vin de la sute de kilometri departare, in speranta ca vor primi iertarea pacatelor si tamaduirea de boli. Potrivit traditiei, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ar fi lacrimat vreme de 26 de zile, in anul 1699.

Evenimentele religioase sunt programate sa inceapa azi, de la ora 12. Atunci se va pleca in procesiune de la Biserica Sfantul Nicolae, din parcul central al orasului Gherla, pana la biserica de lemn din incinta Manastirii Nicula.

Procesiunea va fi condusa de catre IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, insotit de un sobor de preoti. De la ora 18.00, pe altarul de vara al manastirii va fi savarsita slujba Vecerniei Mari si a Litiei. De la ora 22.00, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasa din biserica pentru Slujba Utreniei si Prohodul Maicii Domnului. Procesiunea icoanei va incepe la miezul noptii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: