Zeci de mii de oameni au iesit in strada in Argentina impotriva reducerii finantarii educatiei, masura din cauza careia multe universitati s-ar putea inchide

externe

protest, Argentina, universitati, educatie, inchise, Javier Milei, taieri de fonduri, socialism

Zeci de mii de persoane au iesit marti pe strazile capitalei argentiniene Buenos Aires pentru a protesta impotriva reducerilor de fonduri in universitatile publice, transmite BBC.

Imagini din oras arata participanti la mars care danseaza, canta la instrumente muzicale si tin bannere in care cer protejarea finantarii educatiei. Presedintele tarii, Javier Milei, a venit la putere anul trecut promitand ca va tine sub control finantele tarii prin reduceri radicale in sectorul public.

Guvernul sau a mentinut finantarea universitatilor in acest an la acelasi nivel ca in 2023, in ciuda faptului ca inflatia a redus valoarea reala a bugetului cu pana la 80%. Rectorul Universitatii din Buenos Aires, Ricardo Gelpi, a avertizat ca institutia ar putea fi nevoita sa se inchida in termen de trei luni daca nu primeste mai multe fonduri.

Milei a incercat sa justifice reducerile prin descrierea repetata a universitatilor de stat ca fiind centre de indoctrinare socialista.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: