Zeci de soldati dorm in Capitoliu. Nancy Pelosi: „Trump este un pericol evident si imediat, trebuie sa plece”

externe

Donald Trump este ”un pericol evident si imediat” pentru SUA si ”trebuie sa plece”, a declarat miercuri lidera democratilor din Congres, Nancy Pelosi, in deschiderea dezbaterilor asupra punerii sub acuzare a presedintelui american in exercitiu, informeaza AFP.

„Presedintele SUA a incitat la aceasta insurectie, aceasta rebeliune armata”, a explicat ea cu referire la asaltul impotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie. „El trebuie sa plece, el este un pericol evident si imediat impotriva natiunii pe care o iubim cu totii”, a spus Pelosi.

Congresul SUA a inceput miercuri dimineata dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a presedintelui in exercitiu Donald Trump, acuzat ca a incurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morti.

Mai izolat ca niciodata in propria tabara republicana, presedintele Donald Trump ar putea deveni primul presedinte american care sa fie pus sub acuzare de doua ori in Congres in cadrul unei proceduri de destituire.

Presa americana a prezentat imagini cu zeci de militari care dorm in Capitoliu. Peste 15.000 de militari ai Garzii Nationale apara Capitoliul de posibile amenintari, dupa asaltul sustinatorilor lui Trump, de miercurea trecuta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: