externe

Zeci de soldati dorm in Capitoliu. Nancy Pelosi: „Trump este un pericol evident si imediat, trebuie sa plece”

Donald Trump este ”un pericol evident si imediat” pentru SUA si ”trebuie sa plece”, a declarat miercuri lidera democratilor din Congres, Nancy Pelosi, in deschiderea dezbaterilor asupra punerii sub acuzare a presedintelui american in exercitiu, informeaza AFP.

„Presedintele SUA a incitat la aceasta insurectie, aceasta rebeliune armata”, a explicat ea cu referire la asaltul impotriva Capitoliului care a avut loc pe 6 ianuarie. „El trebuie sa plece, el este un pericol evident si imediat impotriva natiunii pe care o iubim cu totii”, a spus Pelosi.

Congresul SUA a inceput miercuri dimineata dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a presedintelui in exercitiu Donald Trump, acuzat ca a incurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morti.

Mai izolat ca niciodata in propria tabara republicana, presedintele Donald Trump ar putea deveni primul presedinte american care sa fie pus sub acuzare de doua ori in Congres in cadrul unei proceduri de destituire.

Presa americana a prezentat imagini cu zeci de militari care dorm in Capitoliu. Peste 15.000 de militari ai Garzii Nationale apara Capitoliul de posibile amenintari, dupa asaltul sustinatorilor lui Trump, de miercurea trecuta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

2 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

2 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

2 ore ago

Regiunile bogate in petrol din Kazahstan se pregatesc pentru inundatii. Raurile siberiene si-au iesit si ele din matca

Kazahstanul s-a pregatit, vineri, pentru o crestere brusca a nivelului raului Ural, ceea ce ar…

2 ore ago