Zelenski vrea sa le introduca vize cetatenilor rusi: „Problema este urgenta”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si-a exprimat miercuri sprijinul pentru petitia prin care se solicita introducerea obligativitatii vizei pentru cetatenii rusi care intentioneaza sa intre in Ucraina, transmit Reuters si DPA, citate de Agerpres.

Incepand din februarie pana miercuri noaptea, petitia online stransese aproximativ 27.000 de semnaturi.

”Din cauza agresiunii Rusiei, problema ridicata este importanta si urgenta”, a scris Zelenski.

Liderul ucrainean a afirmat ca este necesara inasprirea controlului asupra intrarii cetatenilor rusi pe teritoriul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev, condus de premierul Denis Smihal, a fost mandatat sa elaboreze un regulament in aceasta privinta.

In principiu, intre Ucraina si Rusia exista un regim fara vize. Totusi, in anii anteriori au existat deja unele restrictii asupra intrarii rusilor in Ucraina, iar multor indivizi le-a fost refuzat accesul pe teritoriul ucrainean.

Reuters aminteste ca, in cursul lunii aprilie, presedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se introduc restrictii de intrare in Rusia pentru cetatenii tarilor pe care Moscova le considera ‘ostile’, printre care Ucraina.

La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata impotriva Ucrainei, Moscova sustinand ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: