externe

Zelenski a ajuns in transeele de la granita cu Rusia. Provocare pentru liderul de la Kremlin

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a trecut marti in revista unitatile fortelor de securitate ucrainene care protejeaza frontiera cu Rusia in provincia Sumi din nord-estul Ucrainei, a informat intr-un comunicat biroul sefului statului, transmite EFE, citata de Agerpres.

Vizita are loc la cateva zile dupa bombardamentele masive ale Rusiei asupra acestei provincii, care a fost partial ocupata de trupele rusesti la inceputul invaziei la scara larga si eliberata complet de fortele ucrainene in aprilie 2022.

Potrivit comunicatului, Zelenski a verificat posturile unitatilor Serviciului ucrainean de paza a frontierei de la granita cu statul agresor si s-a interesat de activitatea unitatilor care protejeaza aceasta zona.

In cadrul vizitei sale la Sumi, presedintele ucrainean a participat la ceremonia de marcare a implinirii unui an de la batalia din localitatea Ohtirka impotriva armatei ruse si de la eliberarea orasului Trostianet de catre fortele ucrainene.

Zelenski a decorat soldati si functionari publici care au luat parte la aceste evenimente.

Vizita vine dupa ce in urma cu cateva zile presedintele Ucrainei s-a deplasat in mai multe regiuni din sudul, estul si nord-estul tarii pentru a vedea la fata locului situatia de pe linia frontului si evolutia situatiei din teritoriile recucerite de armata ucraineana.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

9 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

11 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

11 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

11 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

11 ore ago