Zelenski anunta ca Rusia a devenit „cersetor international”: „Ucraina distruge asa-numita ‘a doua armata a lumii'”

externe

Zelenski, atac cu drona, Rusia, Moscova

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a proclamat ca Rusia este redusa la statutul de „cersetor” international, afirmand ca influenta militara, diplomatica si economica a Kremlinului s-a prabusit in timpul invaziei in tara sa.

Zelenski a facut aceste remarci in cadrul unui discurs national tinut luni pentru a comemora implinirea a opt luni de la invazia Rusiei. In timpul discursului sau, Zelenski a declarat ca fortele ucrainene sunt pe cale sa recucereasca toate teritoriile ocupate de Rusia. Dar Zelenski a avertizat ca victoria nu va veni usor si ca Ucraina va trebui sa treaca in continuare prin iarna, despre care a spus ca va fi „cea mai dificila din istoria noastra”.

„Ucraina distruge asa-numita ‘a doua armata a lumii’ – si de acum inainte, Rusia va fi doar un cersetor”, a spus Zelensky in discursul sau.

„Astazi sunt exact 8 luni de razboi la scara larga. Ce s-a realizat in acest timp? Am aparat independenta statului nostru – iar Rusia nu poate schimba asta. Eliberam pamantul ucrainean pas cu pas. Donbas, regiunea Harkov, regiunea Herson sunt acum auzite. Dar regiunea Zaporojie si Crimeea vor fi auzite, de asemenea – va veni timpul si toata Ucraina va fi libera.

Ucraina distruge asa-numita ‘a doua armata a lumii’ – iar de acum incolo Rusia va fi doar o cersetoare. Ei cersesc ceva in Iran, incearca sa stoarca ceva din tarile occidentale, inventand diverse prostii despre Ucraina, intimidand, inseland…

Niciodata Rusia nu va mai putea fi cineva care poate dicta ceva cuiva. Nu mai are potentialul de a dicta. Lumea vede asta. Potentialul rusesc este irosit acum cu aceasta nebunie – cu un razboi impotriva statului nostru si a intregii lumi libere. A existat influenta gazelor – nu mai e. A existat influenta militara – dispare. A fost o greutate politica – acum exista o izolare din ce in ce mai mare. Au existat ambitii ideologice – acum exista doar dezgust. Si aceasta este o schimbare foarte importanta in configuratia din partea noastra a Eurasiei – cu cat Rusia pierde mai mult din potentialul sau acum, cu atat mai multa libertate reala vor obtine toate popoarele, atat langa Rusia, cat si in interiorul granitelor sale. Ucraina – in primul rand”, a spus Zelenski.

„Pe 24 februarie, Kremlinul nici nu s-a putut gandi la asta, desi ar fi trebuit. Dar acum, pe 24 octombrie, nu exista niciun oficial sau propagandist rus care sa nu inteleaga unde duc toate acestea. Au inceput sa-si aminteasca de 1917 cu mult timp in urma. Sentimentul de esec in Rusia devine din ce in ce mai puternic.

Dar, realizand toate acestea, nu avem dreptul sa ne relaxam. Mai trebuie sa mergem pe drumul spre victoria Ucrainei. Acesta este un drum dificil. Va trebui sa trecem iarna aceasta, care va fi cea mai grea din istoria noastra. Sa facem ce trebuie pentru a obtine rezultatele dorite pentru stat. Sa mentinem mobilizarea maxima a partenerilor nostri de dragul luptei pentru libertate si sa nu permitem dusmanului nostru comun sa desparta coalitia globala pro-democratie.Asta facem noi, toti ucrainenii, europenii, toti oamenii din lume care pretuiesc libertatea”, a mai mentionat Zelenski.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: