externe

Zelenski anunta „victoria” Ucrainei: „Trebuie sa grabim evenimentele. 2023 trebuie si va fi cu siguranta anul victoriei noastre”

Presedintele Volodimir Zelenski s-a declarat duminica increzator ca tara sa poate invinge Rusia in acest an, in pofida dificultatilor actuale ale Ucrainei pe frontul de lupta, informeaza dpa, citata de Agerpres.

„2023 trebuie si va fi cu siguranta anul victoriei noastre”, a scris presedintele Zelenski intr-un mesaj pe Telegram.

In acelasi timp, in discursul sau video de duminica seara, seful statului ucrainean a recunoscut ca situatia este foarte dificila in ceea ce priveste luptele grele din estul tarii, aprig disputat.

In regiunea Donetk, a spus el, orasele Bahmut si Vuhledar in special continua sa fie afectate de bombardamentele rusesti constante. In pofida pierderilor mari suferite, rusii nu si-au redus intensitatea atacurilor.

„Situatia este foarte grea. Bahmut, Vuhledar si alte sectoare din regiunea Donetk, exista atacuri constante ale Rusiei. Exista incercari constante de a sparge apararile noastre”, a spus Zelenski, potrivit Reuters.

„Rusia vrea ca razboiul sa continue si sa ne epuizeze fortele. Asa ca trebuie sa facem din timp arma noastra. Trebuie sa grabim evenimentele, sa acceleram aprovizionarea si sa deschidem noi optiuni de arme pentru Ucraina. Livrarea rapida a ajutorului militar strain este un factor cheie in acest razboi”, a subliniat liderul ucrainean.

Sambata, presedintele Zelenski a declarat ca Ucraina are nevoie de racheta ATACMS, fabricata in SUA, cu o raza de actiune de aproximativ 300 km, pe care Washingtonul a refuzat sa o furnizeze pana acum. Un consilier prezidential a spus ca sunt in curs discutii cu privire la furnizarea de rachete cu raza lunga de actiune, iar un purtator de cuvant al fortelor aeriene ucrainene a vorbit despre negocieri privind furnizarea de aeronave.

Tot in discursul de duminica, Volodimir Zelenski a declarat ca a permite Rusiei sa concureze la Jocurile de la Paris din 2024 echivaleaza cu a arata ca „teroarea este cumva acceptabila”.”Incercarile Comitetului Olimpic International de a readuce sportivii rusi la Jocurile Olimpice sunt incercari de a spune lumii intregi ca teroarea este cumva acceptabila”, a spus presedintele ucrainean. El a adaugat ca Rusiei nu trebuie sa i se permita „sa foloseasca (Jocurile) sau orice alt eveniment sportiv ca propaganda pentru agresiunea sau sovinismul sau de stat”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

2 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

17 minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

32 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago