externe

Zelenski are zero incredere in Moscova: „Inamicul nu ne face cadou, nu face ‘gest de bunavointa’, trebuie sa castigam totul”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri seara ca tara sa reactioneaza cu o „prudenta extrema” la anuntul privind retragerea rusa din orasul Herson, sudul tarii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Inamicul nu ne face cadou, nu face ‘gest de bunavointa’, trebuie sa castigam totul”, a declarat Zelenski in mesajul sau zilnic catre ucraineni. „Trebuie deci sa fim extrem de prudenti, fara emotii, fara sa ne asumam riscuri inutile, pentru a ne elibera tot teritoriul cu cele mai mici pierderi posibile”, a subliniat presedintele ucrainean.

Ministrul rus al apararii Serghei Soigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupa provincia ucraineana Herson sa se retraga de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, noteaza Reuters si AFP.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oras ucrainean pe care trupele ruse au reusit sa-l ocupe dupa lansarea invaziei asupra Ucrainei in februarie.

Armata ucraineana a lansat in septembrie o contraofensiva in Herson prin care incearca mai intai sa taie comunicatiile trupelor ruse care au trecut Niprul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trupele ucrainene se retrag in Harkov dupa sub presiunea ofensivei Rusiei. Zelenski si-a anulat toate calatoriile in strainatate

Ucraina si-a retras trupele din mai multe sate din regiunea de frontiera Harkov, in urma…

10 secunde ago

FSB recruteaza refugiati ucraineni pentru sabotaje in Europa. In Polonia, a fost lichidata deja o retea de spionaj care lucra pentru Moscova

Oficialii occidentali spun ca Rusia a reusit sa combine cu succes inregistrarile camerelor de luat…

2 minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

3 ore ago

Malin Bot a castigat procesul cu Romania TV si George Simion. Trebuie sa primeasca daune morale

Malin Bot a castigat procesul pentru calomnie pe care l-a intentat, in comun, postului Romania…

45 de minute ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

2 ore ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

2 ore ago