externe

Zelenski: „Avem de-a face cu Raul absolut. Nu avem de ales decat sa mergem inainte si sa ne eliberam tara”

„Costul uman” al bataliei de la Severodonetk, un oras strategic din estul Ucrainei, este „inspaimantator”, a declarat luni presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, in contextul in care rusii si-au intarit controlul acolo in ultimele zile fara a reusi, totusi, sa cucereasca in intregime aceasta localitate, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Costul uman al acestei batalii pentru noi este foarte mare. Este chiar inspaimantator”, a spus Volodimir Zelenski in mesajul sau adresat zilnic ucrainenilor difuzat pe Telegram.

„Batalia pentru Donbas va ramane cu siguranta in istoria militara drept una dintre cele mai violente batalii din Europa”, a subliniat presedintele ucrainean.

„Pana la 100 de soldati ucraineni” sunt ucisi si „500 raniti in fiecare zi” in luptele cu armata rusa, a declarat joi ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Reznikov.

La randul sau, Volodimir Zelenski a indicat la 1 iunie ca armata sa pierde „intre 60 si 100 de soldati” zilnic.

„Avem de-a face cu Raul absolut”, a comentat el luni seara. Inainte de a adauga: „Nu avem de ales decat sa mergem inainte si sa ne eliberam tara”, ale carei regiuni ocupate de rusi in sud si est care se confrunta cu „o blocada civilizationala”, rusii „blocand toate comunicatiile” spre exterior.

Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului sa furnizeze „mai multe arme” armatei ucrainene, intr-un moment in care trupele Moscovei controleaza cea mai mare parte a Severodonetkului si continua sa loveasca artileria ucraineana.

Mai devreme in cursul serii, guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, a indicat ca „70%-80% din oras” este ocupat de rusi, precizand ca „cele trei poduri (care leaga Severodonetk de orasul vecin Lisiceansk) sunt distruse”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trupe de „instructori rusi” au ajuns in Niger. Acestia au adus si un sistem de aparare aeriana de ultima generatie

Zeci de instructori militari rusi au sosit in Niger, ca parte a unui nou acord…

21 de minute ago

Tucker Carlson spune ca OZN-urile sunt pilotate de „entitati spirituale” cu baze „sub ocean si sub pamant”: „Sunt aici de mii de ani”

OZN-urile si presupusii lor piloti s-ar putea sa nu fie „extraterestri” de pe o planeta…

42 de minute ago

Rusia trimite in Iran, de saptamana viitoare, 24 de avioane Su-35. Moscova va transfera Iranului si sisteme de rachete S-400

Iranul ar urma sa primeasca saptamana viitoare primul lot de avioane Suhoi Su-35 din Rusia,…

2 ore ago

Replica lui Nicusor Dan pentru Piedone: „Stim toti ca esti interlop”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat…

O oră ago

Presshub: Dinu Sararu a fost inmormantat ilegal. Legea interzice asezarea mormintelor in afara cimitirelor

Dinu Sararu a fost inmormantat ilegal, in comuna sa natala, Slatioara, din judetul Valcea. Scriitorul,…

52 de minute ago