Zelenski avertizeaza Romania ca e urmatoarea pe lista lui Putin: Libertatea trebuie sa fie inarmata mai bine decat tirania (Video)

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a facut miercuri un nou apel la Occident sa trimita arme in Ucraina, altfel riscand ca Rusia sa atace mai departe tarile din Flancul Estic, inclusiv Romania.

Rusia a lansat un razboi la scara larga impotriva Ucrainei pe 24 aprilie. Suntem in aprilie. Rusia a crezut ca va cuceri Ucraina in 5 zile, acela a fost termenul limita pe care ei l-au stabilit pentru a ne distruge tara si democratia. Dar nu stiau cu cine se pun.

Rusia nu a stiut cat de mult ne pretuim libertatea. Ne aparam impotriva rusilor de mult mai mult timp decat au crezut ei, invadatorii, ca o vom face. Am distrus mai multe arme si echipamente rusesti decat au la acest moment unele armate din Europa. Dar nu e de ajuns.

Rusia inca are capacitatea de a ataca si nu doar Ucraina. Polonia, Moldova, Romania si statele baltice vor fi urmatoarele tinte daca Ucraina cade. Imaginile de la Bucea si Mariupol au demonstrat intregii lumi care sunt adevaratele intentii ale rusilor. Pot fi opriti doar prin forta armelor si asta trebuie sa se intample acum.

Ucraina are nevoie de arme. Avem nevoie de artilerie grea, vehicule armate, sisteme de aparare anti-aeriana si avioane de lupta. Orice ne poate ajuta sa oprim fortele ruse si crimele lor de razboi”, a spus Zelenski, dupa care a enumerat specificatiile tehnice ale armelor de care are nevoie.

”Libertatea trebuie sa fie inarmata mai bine decat tirania. Tarile occidentale au tot ce e nevoie ca asta sa se intample. Inarmati Ucraina acum, pentru a apara libertatea”, si-a incheiat Zelenski mesajul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: