Zelenski cere mai multe livrari de arme din Occident: „Armata rusa nu face pauze. Are o singura sarcina: sa ia viata oamenilor, sa intimideze poporul”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si-a reiterat apelul pentru mai multe livrari de arme din Occident, insistand in special asupra sistemelor de aparare antiracheta, pentru a putea apara orasele ucrainene, informeaza miercuri dpa, citata de Agerpres.

Potrivit lui Zelenski, a se reusi apararea natiunii ucrainene impotriva atacurilor de racheta ruse inainte de sfarsitul acestui an constituie un obiectiv esential al conducerii Ucrainei. „Insa realizarea acestui obiectiv depinde nu doar de noi, ci si de intelegerea nevoilor noastre fundamentale de catre partenerii nostri”, a spus Zelenski, in noua sa interventie video realizata in timpul noptii.

Chiar daca nu s-a mai auzit de ceva vreme sunetul sirenelor in capitala Kiev si in multe alte orase ale Ucrainei, ucrainenii „nu trebuie sa caute logica in actiunile teroristilor, pentru ca armata rusa nu face pauze”, a atentionat Zelenski. Fortele militare ruse au o singura sarcina: „sa ia viata oamenilor, sa intimideze poporul. Astfel, chiar si cateva zile fara alarma antiaeriana par deja parte din teroare”, a subliniat presedintele Ucrainei.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova sustine ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Dupa cucerirea Luganskului si a unei parti din regiunea vecina Donetk, care impreuna alcatuiesc provincia Donbas, teritoriu ucrainean revendicat de Moscova, rusii si-au creat un culoar care uneste estul cu sudul si peninsula ucraineana Crimeea, anexata ilegal si controlata de Kremlin inca din 2014.

Mai mult despre:

Comentarii: