Zelenski cere Occidentului 5 miliarde de dolari pe luna: „Este un razboi pentru viitoarea ordine mondiala”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus miercuri liderilor statelor NATO ca tara sa are nevoie de mai multe arme si de bani, circa 5 miliarde de dolari pe luna, pentru a se apara in fata agresiunii Rusiei, el sustinand ca ambitiile Moscovei nu se opresc la Ucraina, transmit agentiile Reuters si AFP, citate de Agerpres.

”Acesta nu este un razboi declansat de Rusia doar impotriva Ucrainei. Acesta este un razboi pentru dreptul de a dicta conditiile in Europa – pentru cum va arata viitoarea ordine mondiala”, a argumentat Zelenski in fata liderilor NATO, carora li s-a adresat prin videoconferinta in timpul summitului Aliantei de la Madrid.

”De aceea este absolut necesar sa sprijiniti Ucraina, chiar de acum, cu arme, finantare si sanctiuni politice impotriva Rusiei, care ii vor taia capacitatea de a finanta razboiul”, a motivat presedintele ucrainean, subliniind ca armata sa are nevoie in special de artilerie moderna, de rachete si sisteme antiaeriene. ”Oferind-ne acestea, puteti rupe complet tactica Rusiei de a distruge orase si de a teroriza civili”, a insistat el.

”Pentru a elimina superioritatea artileriei ruse, un avantaj semnificativ, ne trebuie mult mai multe din aceste sisteme moderne, din aceasta artilerie moderna”, a indicat presedintele Zelenski, precizand de asemenea ca Ucraina are nevoie de ”circa 5 miliarde de dolari pe luna” pentru a se apara in fata invaziei ruse.

Mai mult despre:

Comentarii: