Zelenski cere SUA sa grabeasca lucrurile: „Timpul acordarii de forta suplimentara baietilor nostri trebuie redus la minimum”

externe

zelenski

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a facut apel duminica la eforturi pentru a se reduce la minimum timpul scurs intre deciziile politice de a furniza ajutor militar si inzestrarea propriu-zisa a soldatilor de pe front, scrie Reuters.

„Timpul dintre deciziile politice si provocarea de infrangeri reale inamicului pe front, dintre aprobarea unui pachet de ajutor si acordarea de forta suplimentara baietilor nostri – acesta trebuie redus la minimum”, a afirmat Volodimir Zelenski in discursul sau video de duminica seara.

„Iar aceasta forta suplimentara e ceea ce e cu adevarat necesar pentru a schimba situatia de pe front”, a adaugat el.

Camera Reprezentantilor din SUA a votat sambata, dupa luni de intarziere, deblocarea ajutorului militar de 60,84 de miliarde de dolari pentru Ucraina, intr-un moment aproape dramatic pentru fortele Kievului, care se confrunta cu o criza de munitie si arme si pierd teren pe campul de lupta in fata Rusiei.

Aceasta asistenta militara si economica, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate si laborioase, trebuie aprobata acum de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marti.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: