Zelenski cere Vestului sa „nu mai creeze panica”. Afirma ca probabilitatea unui atac al Rusiei nu este atat de mare: „Cat costa aceasta panica pentru Ucraina?”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri occidentalilor sa nu creeze panica in jurul tensiunilor cu Rusia, care este acuzata ca pregateste o invazie in Ucraina, relateaza AFP, citata de Agerpres. El a estimat totodata ca principalul risc pentru tara sa il reprezinta „destabilizarea din interior”.

„Nu avem nevoie de aceasta panica”, pentru ca „trebuie sa stabilizam economia” tarii, a subliniat Zelenski intr-o conferinta de presa pentru media straine.

„Probabilitatea unui atac (rus) exista, nu a disparut si nu a fost mai putin grava in 2021”, dar „nu vedem o escaladare superioara celei care exista” anul trecut, a asigurat el.

In schimb, daca ne luam dupa media internationale si „chiar dupa sefi de stat respectati”, s-ar putea crede „ca suntem deja in razboi” in toata tara, „ca sunt trupe care avanseaza pe sosele. Dar nu este cazul”, a insistat Zelenski.

„Cat costa aceasta panica pentru Ucraina?”, a punctat seful statului.

„Cel mai mare risc pentru Ucraina” este „destabilizarea situatiei din interiorul tarii”, mai curand decat amenintarea unei invazii ruse, a mai adaugat presedintele ucrainean.

Citeste si: Rusia asteapta gerul, ca solul Ucrainei sa inghete pentru a muta echipamente grele. Biden: „Exista o posibilitate clara ca rusii sa invadeze Ucraina in februarie”

Presedintele american Joe Biden a avertizat, in cadrul unei conversatii telefonice cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, ca exista o „posibilitate clara” ca Rusia sa invadeze Ucraina luna viitoare, a anuntat Casa Alba, citata de BBC.

„Presedintele Biden a spus ca exista o posibilitate clara ca rusii sa invadeze Ucraina in februarie”, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate al Casei Albe, Emily Horne.

„Noi avertizam asupra acestui lucru de luni de zile”, a continuat oficialul SUA.

In timpul discutiei lor, presedintele Biden „a reafirmat disponibilitatea Statelor Unite, impreuna cu aliatii si partenerii sai, de a raspunde decisiv daca Rusia va invada in continuare Ucraina”, se arata intr-un comunicat al Casei Albe.

Foto: Deposit Photos

Mai mult despre:

Comentarii: