Zelenski confirma succesele militare din estul Ucrainei: „Avem rezultate semnificative. Toata lumea a auzit ce se intampla la Liman, in regiunea Donetk”

externe

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat vineri „rezultatele semnificative” ale contraofensivei ucrainene in estul tarii, intr-un moment in care orasul strategic Liman, controlat de rusi, este partial inconjurat de trupe militare ale Kievului, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Avem rezultate semnificative in estul tarii (…) Toata lumea a auzit ce se intampla la Liman, in regiunea Donetk. Sunt pasi care conteaza mult pentru noi”, si-a exprimat el satisfactia in discursul sau zilnic publicat pe retelele sociale.

„Trebuie sa ne eliberam toate teritoriile, iar aceasta va fi cea mai buna dovada ca dreptul international si valorile umane nu pot fi incalcate de niciun stat terorist, oricat de insolent ar fi, precum Rusia”, a adaugat el, cu trasaturi obosite, in fata camerei video.

Citeste si: Liderul pro-rus Pusilin recunoaste disperat: „La ora actuala, Limanul este partial incercuit”. Ucraina se pregateste de o noua mare victorie

Volodimir Zelenski a recunoscut ca „drumul tarii noastre este dificil”, dar „clar” in ochii sai: „Este calea independentei, integritatii teritoriale, integrarii in lumea civilizata si dezvoltarii sociale”, a afirmat el in fata unei Rusii care, in opinia sa, este sortita doar „infrangerii, rusinii si condamnarii”.

Vineri, presedintele rus Vladimir Putin a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene din sud si est, controlate partial sau complet de Moscova, o decizie condamnata pe scara larga de Kiev si aliatii sai occidentali.

In ceea ce priveste atacul mortal cu rachete comis vineri asupra civililor la Zaporojie, presedintele ucrainean a denuntat, pe de alta parte, „o crima deliberata si absolut calculata” a armatei ruse.

Autoritatile de ocupatie pro-ruse din Zaporojie au acuzat fortele ucrainene ca au tras asupra acestor vehicule pentru a impiedica civilii care incercau sa ajunga in zona sub control rusesc.

„Pana in prezent, sunt 30 de morti”, a confirmat Volodimir Zelenski. Politia ucraineana a comunicat aceleasi date cu cateva minute mai devreme, potrivit AFP.

Comentarii: