Zelenski, de langa Erdogan, anunta Kremlinul: „Orice negociere de pace este exclusa pana cand trupele ruse nu sunt retrase de pe teritoriul Ucrainei”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus joi orice negociere de pace cu Moscova fara retragerea prealabila a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, transmite AFP, citata de Agerpres.

‘Oameni care ucid, violeaza, lovesc orasele noastre civile cu rachete de croaziera in fiecare zi nu pot sa doreasca pacea. Ei ar trebui mai intai sa plece de pe teritoriul nostru, pe urma vom vedea’, a declarat Zelenski intr-o conferinta de presa, spunand ca ‘nu are incredere in Rusia’.

Zelenski a sustinut joi, la Lviv, in vestul Ucrainei, o conferinta de presa comuna cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan si cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

‘Suntem pregatiti sa actionam ca facilitator sau mediator catre obiectivul de resuscitare a negocierilor in parametrii care s-au conturat la Istanbul’, a afirmat Erdogan, potrivit declaratiilor publicate de presedintia turca.

‘Ceea ce conteaza este sa gasim calea cea mai scurta si mai justa spre masa negocierilor’, a mai spus presedintele turc, adaugand ca va discuta alte detalii cu omologul sau rus Vladimir Putin.

Mai mult despre:

Comentarii: