Zelenski anunta „urmatoarea etapa”: „Vom elibera si Mariupol, Melitopol si Herson. Ucraina trebuie sa fie libera – in intregime”

externe

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirma ca, desi unora li se pare ca este ”o acalmie” dupa o serie de victorii, este pregatirea pentru urmatoarea etapa. ”Pentru urmatoarea etapa de cuvinte care sunt foarte importante pentru noi si care trebuie neaparat sa fie auzite. Pentru ca Ucraina trebuie sa fie libera – in intregime”, sustine el.

Zelenski a afirmat ca a discutat cu mai multi oficiali militari despre ajutorul dat aparatorilor din mai multe zone.

”Izium, Balakliya, Kupyansk si regiunea Harkov in general sunt orasele si comunitatile pe care le-am eliberat. Aceste cuvinte se aud acum. Se aud peste tot. Mariupol, Melitopol si Herson se aud si ele, dar vor rasuna mai des si mai tare cand le vom elibera. Donetk, Horlivka si Lugansk – se vor auzi de asemenea. Dzhankoy, Yevpatoriya, Yalta – si ele. Cu siguranta. Nu vom vorbi despre ce nu este al nostru. Doar cuvintele noastre, cuvinte ucrainene, se aud”, a aratat el.

Presedintele ucrainean a adaugat ca aceste cuvinte se aud gratie fortelor armate, celor de operatiuni speciale, spionajului, serviciilor de securitate, dar si angajatilor serviciilor de urgenta.

”Poate pare pentru cineva ca dupa o serie de victorii avem o acalmie. Dar aceasta nu este o acalmie. Aceasta este pregatirea pentru urmatoarea etapa. Pentru urmatoarea etapa de cuvinte care sunt foarte importante pentru noi si care trebuie neaparat sa fie auzite. Pentru ca Ucraina trebuie sa fie libera – in intregime. In concluzie, ca intotdeauna, cuvintele vor rasuna intotdeauna. Ele sunt auzite de noi, vor fi auzite de copiii nostri, vor fi auzite de nepotii nostri. Ele vor fi auzite in Ucraina libera.

Mai mult despre:

Comentarii: