Zelenski, furios dupa ce inca un bebelus a fost ucis: Indiferent cat ne ia, toti acesti nenorociti vor plati. Lumea sa recunoasca armata rusa ca organizatie terorista

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sambata noapte, ca opt persoane au fost ucise la Odesa, intr-un atac al rusilor, intre acestea fiind si o fetita de 3 luni. El a mai spus ca toti cei care au dat ordine si le-au executat vor plati, mai devreme sau mai tarziu.

„Astazi voi incepe adresa mea de seara catre dumneavoastra fara sa va salut. Astazi, Rusia a lansat o noua racheta asupra Ucrainei, la Odesa. Pana acum – 8 morti. Cel putin 18 raniti. Oameni pasnici obisnuiti. Printre cei ucisi s-a numarat si o fetita de 3 luni. Cum a amenintat ea Rusia? Se pare ca uciderea copiilor este doar o noua idee nationala a Federatiei Ruse.

Rachetele au fost lansate de aeronave strategice rusesti. Din regiunea Marii Caspice. Am reusit sa doboram doua rachete. Inca cinci rachete au lovit un oras pasnic. Inclusiv un bloc, o cladire obisnuita.

Ii vom identifica toti cei responsabili pentru acest atac. Cei responsabili pentru teroarea Rusiei. Toti cei care dau aceste ordine. Toti cei care indeplinesc aceste comenzi. Nimeni nu se va putea ascunde. Indiferent de cat timp ne ia, toti acesti nenorociti vor fi trasi la raspundere pentru fiecare moarte pe care au provocat-o”,  spus Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

Presedintele ucrainean spune ca Rusia trebuie considerat un stat sponsor al terorismului, iar armata rusa e o organizatia terorista.

„Rusia a tras deja cea mai mare parte din arsenalul sau de rachete in Ucraina. Desigur, au inca rachete. Desigur, ei pot continua teroarea cu rachete impotriva poporului nostru. Dar ceea ce au facut deja sunt cu siguranta argumente suficiente pentru ca lumea sa recunoasca in cele din urma statul rus ca sponsor al terorismului si armata rusa ca organizatie terorista. Vom continua sa insistam asupra acestui lucru in negocierile cu partenerii nostri. Pur si simplu nu exista alternativa la o astfel de recunoastere. De aceea este adevarat.

Statul rus a devenit terorist si nu-i este rusine. Si daca nu ii este rusine, este deliberat. Prin urmare, trebuie sa existe responsabilitate maxima.

Sunt dezvaluite fapte noi despre crimele ocupantilor impotriva locuitorilor nostri din Mariupol. Sunt gasite morminte noi ale persoanelor ucise de ocupanti. Vorbim despre zeci de mii morti. Sunt inregistrate negocierile ocupantilor cu privire la modul in care acestia ascund urmele crimelor lor, a mai spus presedintele ucrainan.

El a vorbit iar de ucrainenii deportati si trecuti prin filtre la granita cu Rusia si chiar a folosit de aceasta data termenul de ”lagar”.

„Rusia continua activitatile asa-numitelor tabere de filtrare, in special langa Mariupol. Desi numele sincer pentru ele este, de fapt, diferit – este vorba de lagare de concentrare. Precum cele construite de nazisti in trecut.

Ucrainenii din aceste lagare – supravietuitorii – sunt trimisi mai departe in teritoriile ocupate si in Rusia. Sunt consemnate faptele deportarii cetatenilor nostri in Siberia, chiar si la Vladivostok. De asemenea, ei deporteaza copiii in speranta ca vor uita unde le este casa si de unde sunt. Si sunt din Ucraina.

Zelenski promite ca adevarul va iesi la suprafata.

”Astazi a fost Sambata Mare pentru crestinii de rit rasaritean. Ziua dintre Rastignire si Inviere. Se pare ca Rusia este blocata intr-o astfel de zi. Pentru ani. In ziua in care moartea triumfa si se presupune ca Dumnezeu a plecat.

Dar va fi o Inviere. Viata va invinge moartea. Adevarul va invinge orice minciuna. Si raul va fi pedepsit. Si Rusia va trebui sa invete din nou aceste adevaruri, este doar o chestiune de timp. Este doar o chestiune de timp pana cand toti ucigasii rusi sa simta ce este un raspuns corect la crimele lor. Este doar o chestiune de timp pana sa-i aducem acasa pe toti ucrainenii deportati. Este doar o chestiune de timp pana cand toti oamenii nostri din toata Ucraina sa simta ce este pacea puternica. (…)

Slava vesnica tuturor razboinicilor nostri! Amintire vesnica tuturor celor care si-au dat viata pentru Ucraina. Glorie Ucrainei!”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: