Zelenski, furios dupa declaratiile lui Henry Kissinger: „Traieste in 1938, a crezut ca vorbeste in Munchenul de atunci”

externe

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a respins ferm pe cei din Occident care au sugerat Ucrainei sa cedeze controlul asupra zonelor ocupate de fortele rusesti pentru a ajunge la un acord de pace, anunta Euronews.

In discursul sau nocturn, Zelenski a declarat ca „marii geopoliticieni” care sugereaza acest lucru nu tin cont de interesele „milioanelor de oameni care traiesc efectiv pe teritoriul pe care propun sa il schimbe pentru o iluzie de pace”.

Zelenski l-a criticat in special pe fostul secretar de stat american Henry Kissinger, care a declarat la Davos ca Kievul ar trebui sa cedeze zone precum Donbas si Crimeea pentru a pune capat razboiului.

„Kissinger iese din trecut si spune ca o bucata din Ucraina ar trebui cedata Rusiei. Astfel incat sa nu existe o instrainare a Rusiei de Europa”, a declarat Zelenski.

„Se pare ca calendarul domnului Kissinger nu este 2022, ci 1938, si a crezut ca vorbeste cu o audienta nu in Davos, ci in Munchenul de atunci”.

Intre timp, luptele se intensifica in jurul a patru orase din estul Donbasului, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, acuzand Rusia ca a aruncat intreaga forta a armatei ruse impotriva oraselor Liman, Popasna, Sievierodonetsk si Sloviansk.

Comentarii: