Zelenski, incurajator: „In sfarsit simtim ca armele primite de la partenerii nostri au inceput sa functioneze puternic. Nu vom ceda pamantul nostru”

externe

Volodimir Zelenski a afirmat, intr-un discurs adresat ucrainenilor, ca in sfarsit simte ca armele primite de la parteneri au inceput sa aiba o eficienta foarte buna. El a mentionat ca potentialul ofensiv al armatei Rusiei scade si ca toti criminalii, tortionarii si violatorii rusi vor fi trasi la raspundere.

“Astazi, la Harkov, Universitatea Pedagogica a fost distrusa intr-un atac cu racheta al rusilor – cladirea principala, salile de lectura, muzeul universitatii, biblioteca. Asta caracterizeaza suta la suta invazia rusilor.

Daca vorbim despre definitia barbariei, acest atac este cel mai potrivit. Doar un inamic al civilizatiei si umanitatii poate face astfel de lucruri – atacuri cu racheta asupra unei universitati, o universitate pedagogica”, a spus Zelenski.

“Insa indiferent cat vor incerca inamicii sa ne prinda, nu vor reusi. Vom rezista. Si vom reface totul”, a adaugat el, citat de news.ro.

“In sfarsit simtim ca armele primite de la partenerii nostri au inceput sa functioneze puternic. Precizia este exact cum aveam nevoie. Aparatorii nostri lovesc depozite si alte locuri importante pentru logistica ocupantilor. Si acest lucru reduce semnificativ potentialul ofensiv al armatei Rusiei. Pierderile ocupantilor vor creste cu fiecare saptamana care trece”, a mai afirmat Zelenski.

Presedintele ucrainean le-a cerut celor care au posibilitatea sa transmita adevarul despre situatia actuala in zonele ocupate, unde s-a oprit accesul la retelele de comunicare. “Astazi, publicul a descoperit ca in sudul tarii noastre, in zonele ocupate, accesul la retelele speciale, la mesagerii si YouTube a fost oprit. Fortele ruse au blocat orice posibilitate ca oamenii sa stie adevarul despre ce se intampla si despre potentialul nostru, care creste treptat”.

“Nu vom ceda pamantul nostru – intregul teritoriu suveran al Ucrainei va fi ucrainean. Oamenii trebuie sa stie asta. (…) Ocupantii n-ar trebui sa creada ca timpul lor pe aceste pamanturi este lung si ca superioritatea artileriei lor este eterna.

Fiecare criminal, tortionar si violator rus care a venit pe pamantul nostru va fi tras la raspundere. Si nu conteaza cat va dura asta. Nu va exista liniste pentru ocupanti”, a mai spus Zelenski.

Mai mult despre:

Comentarii: