externe

Zelenski merge in Japonia, va participa la summitul G7 de la Hiroshima

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va deplasa personal in Japonia pentru summitul Grupului celor Sapte (G7), potrivit unui oficial familiarizat cu problema, relateaza CNN.

Razboiul din Ucraina se afla in fruntea agendei pentru summitul de trei zile, unde se asteapta ca liderii sa faca o declaratie puternica de unitate in sprijinul Ucrainei si sa prezinte noi masuri pentru a sugruma capacitatea Rusiei de a finanta si aproviziona razboiul.

Vizita asteptata a lui Zelenski ar fi prima sa vizita in Asia de cand Moscova a lansat asaltul asupra Ucrainei in februarie anul trecut si vine in timp ce Kievul continua sa caute sprijin militar la partenerii sai occidentali inaintea contraofensivei asteptate.

Tarile membre ale G7 – Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit si Statele Unite – includ cei mai mari sustinatori ai Ucrainei.

Calatoria preconizata a lui Zelenski in Asia urmeaza unui turneu european in patru tari, unde a primit promisiuni suplimentare de sprijin militar pentru apararea Kievului.

Ministerul japonez al afacerilor externe declarase joi ca Zelenski va participa virtual la sesiunea de duminica a G7, dupa ce a fost invitat de premierul japonez Fumio Kishida la inceputul acestui an.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani dupa ce acesta i-a spus in fata ca va vota cu PNL

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase,a fost atat de suparat pe un…

14 minute ago

Robert Negoita si Gabriela Firea au rezolvat deja problema traficului din Bucuresti. Din gura – VIDEO

Actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoita si fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, care…

44 de minute ago

Vloggerul Selly, invitat la summit-ul NATO: „Fac parte dintr-o armata mai influenta decat NATO” – VIDEO

Tineri din toata lumea au participat la NATO Youth Summit, un eveniment creat special pentru…

59 de minute ago

Donald Trump socheaza din nou: „Hannibal Lecter este un om minunat”, a declarat el, laudandu-l pe celebrul criminal in serie din „Tacerea mieilor” – VIDEO

Intr-un discurs sustinut duminica la New Jersey, Donald Trump a facut din nou afirmatii socante,…

O oră ago

Cei cinci indivizi care au ucis un sofer de camion roman in Belgia erau drogati si practicau „un joc” care a mai luat si alte vieti in ultimii ani

Unul dintre cei cinci suspecti arestati duminica in Belgia, in urma uciderii soferului de camion…

2 ore ago