Zelenski, mesaj duminica noapte catre Moscova: „Inca mai credeti ca ne puteti intimida, ca ne puteti rupe? Chiar nu ati inteles nimic? Nu ati inteles cine suntem noi? Pentru ce luptam noi?”

externe

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj hotarat Moscovei, duminica noapte, dupa ce parti importante din estul Ucrainei au ramas fara alimentarea cu energie electrica. Penele de curent au fost provocate de noi atacuri ale Rusiei.

„Chiar si prin intuneric bezna, Ucraina si lumea civilizata vad clar aceste acte teroriste. Lovituri deliberate si cinice cu rachete asupra infrastructurii critice civile. Nici macar o singura facilitate militara.  In Zaporojie, Dnipropetrovsk, Sumi – probleme partiale cu energia electrica.

Inca mai credeti ca ne puteti intimida, ca ne puteti rupe? Chiar nu ati inteles nimic? Nu ati inteles cine suntem noi? Pentru ce luptam noi? Care este rostul nostru?

Cititi-mi  pe buze:

Fara gaz sau fara voi? Fara voi.

Fara curebt electric sau fara voi? Fara voi.

Fara apa sau fara voi? Fara voi.

Fara mancare sau fara voi? Fara voi.

Frigul, foamea, intunericul si setea – pentru noi nu sunt la fel de infricosatoare si mortale ca ‘prietenia si fratia’ voastra.

Dar istoria va pune totul la punct.

Si noi vom avea gaz, lumina, apa si mancare… si FARA voi!”, a transmis Zelenski, duminica noapte.

Parti importante din estul Ucrainei erau afectate duminica seara de intreruperi de curent, au anuntat responsabili ucraineni, transmit Reuters si AFP.

Responsabili ucraineni din Harkov (nord-est), al doilea oras din tara, si din regiunile Donetk si Sumi (est) au difuzat pe retelele sociale comunicate in care informeaza despre astfel de intreruperi.

Jurnalisti ai AFP au constatat de asemenea intreruperi de curent in orasul Kramatorsk din est.

Mai mult despre:

Comentarii: