Zelenski: „Noi suntem oameni liberi, nu suntem sclavii vostri. Apararea absolut eroica a Donbasului continua”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirma ca mai mult de 31.000 de militari rusi au murit deja in Ucrainade la inceputul conflictului, armata ocupantilor nefiind pregatita pentru rezistenta puternica a soldatilor ucraineni. ”Apararea absolut eroica a Donbasului continua”, a transmis presedintele.

”Situatia de pe linia frontului din Ucraina nu s-a schimbat semnificativ in ultimele 24 de ore. Apararea absolut eroica a Donbasului continua. Punctele cele mai fierbinti sunt aceleasi. In primul rand, Severodonetsk, Lysychansk, Popasna”, a afirmat Volodimir Zelenski in ultimul mesaj postat pe retelele de soializare.

Acesta sustine ca ”se simte ca ocupantii nu au crezut ca rezistenta militarilor va fi atat de puternica, iar acum incearca sa atraga resurse suplimentare in directia Donbas”.

”La fel ca si in directia Herson – noi unitati sunt transferate acolo pentru a ne restrange actiunile. Dar ce rost are pentru ei? Majoritatea contingentului de ocupatie este deja foarte constienta ca nu are perspective in Ucraina. Auzim aceasta stare de spirit in interceptarile corespunzatoare ale conversatiilor. Aceasta este starea de spirit predominanta in armata rusa. Noi suntem oameni liberi. Nu suntem sclavii vostri”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta a precizat ca mai mult de 31.000 de militari rusi au murit deja in Ucraina.

”Din 24 februarie, Rusia plateste aproape 300 de vieti pe zi pentru un razboi complet inutil impotriva Ucrainei. Si tot va veni ziua in care numarul pierderilor, chiar si pentru Rusia, va depasi limita admisibila”, a mai declarat Zelenski.

Presedintele ucrainean a mai declarat ca se lucreaza activ pentru a strange fonduri pentru a sustine armata si pentru a reconstrui Ucraina dupa ostilitati.

”In teritoriile care sunt deja dezocupate, returnam electricitatea, gazul, alimentarea cu apa, comunicatiile. Nu este usor, dar o facem. Bineinteles, mai sunt multe de facut”, a mai declarat Zelenski.

Mai mult despre:

Comentarii: