externe

Zelenski, nou mesaj puternic: „Nicio racheta a Rusiei nu va reusi sa ne distruga unitatea si sa ne scoata de pe calea noastra. Vom sta in picioare. O sa castigam”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, sambata seara, in discursul catre natiune, ca rachetele rusesti nu vor reusi sa distruga unitatea poporului Ucrainei..

Discursul lui Zelenski de sambata seara a venit la 32 de ani de la semnarea declaratiei de independenta a Ucrainei.

„Ucraina a rezistat loviturilor brutale ale Rusiei. Am reusit deja sa eliberam o parte din teritoriul care a fost ocupat dupa 24 februarie. Vom elibera treptat si alte regiuni ale statului nostru aflate in prezent sub ocupatie. In timpul unui asemenea razboi, am putut obtine statutul de candidat la UE. Am mentinut stabilitatea institutiilor publice. Sistemul de energie a fost reconstruit pentru a functiona in reteaua electrica a continentului european. Toate procesele logistice din stat – militare si economice – au fost recanalizate. Si cel mai important, mentinem unitatea interna, depasind conflictele si contradictiile care ne impiedicasera in trecut.

Este evident ca orice racheta si artilerie a Rusiei nu va reusi sa ne distruga unitatea si sa ne scoata de pe calea noastra. Si ar trebui sa fie la fel de evident ca unitatea ucraineana nu poate fi rupta prin minciuni sau intimidare, informatii false sau teorii ale conspiratiei.

Cu totii trebuie sa ne amintim costul greselilor si al discordiei care au facut dificil ca generatiile anterioare sa obtina rezultatele pe care le avem astazi. Trebuie sa ne amintim cat de mult a trebuit sa treaca poporul nostru pana cand a devenit posibil sa restabileasca suveranitatea si independenta Ucrainei.

Vom sta in picioare. O sa castigam. Vom castiga, ne vom reconstrui vietile. O vom face impreuna – doar asa se poate face. Acest lucru se poate face numai fara concurenta reciproca. Aceasta este obligatia noastra fata de toate generatiile poporului nostru care au luptat pentru libertatea si suveranitatea noastra a Ucrainei”, a spus Zelenski.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

120.000 de oameni i-au cerut, in strada, demisia lui Netanyahu. Cele mai ample manifestatii din Israel, din 7 octombrie pana acum

120.000 de oameni au cerut, din nou, sambata seara, in strada, la Tel Aviv, eliberarea…

O oră ago

Real Madrid a castigat, pentru a 15-a oara, Liga Campionilor, dar si peste 20 de milioane de euro doar din finala

Echipa lui Carlo Ancelotti a triumfat in finala Ligii Campionilor, 2-0 cu Borussia Dortmund, obtinand…

2 ore ago

Viktor Orban: „Nu vrem sa ne varsam sangele pentru Ucraina!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sambata, pe Insula Margareta, in discursul adresat participantilor la…

3 ore ago

Inundatii grave in sudul Germaniei. Stare de urgenta in Bavaria

Germania se confrunta cu un nou val de inundatii iar autoritatile au avertizat ca landurile…

4 ore ago