Zelenski rupe retelele de coruptie din Ucraina, anunta ca si cetateni romani sunt vizati: „Nu va exista loc de contrabandisti si retele criminale in Ucraina”

externe

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunta sanctiuni pentru peste 600 de persoane din ”elita de la conducerea Rusiei”, inclusiv membri ai Dumei de Stat din Rusia. ”Ei sunt cu totii responsabili pentru acest razboi, pentru teroarea impotriva poporului nostru”. Totodata, el arata ca oficiali ai Vamii care au ajutat contrabandisti au fost schimbati din functii. ”Nu va exista loc de contrabandisti si retele criminale in Ucraina (…) Cat despre acele persoane supuse sanctiunilor, care au si cetatenie straina, in special rusa si romana, (…) am decis sa le retrag cetatenia ucraineana”, afirma el.

Zelenski a declarat, in mesajul de miercuri noapte, ca a fost luata o decizie importanta de catre Consiliul National de Securitate si Aparare, iar 606 persoane care apartin ”elitei de la conducere din Rusia” vor fi sanctionate. Este vorba despre ”28 de membri ai Consiliului de Securitate din Rusia, 154 de membri ai Consiliului Federatiei din Rusia, 424 de deputati ai Dumei de Stat din Rusia”.

”Ei sunt cu totii responsabili pentru acest razboi, pentru teroarea impotriva poporului nostru. Si niciunul dintre ei nu va scapa de responsabilitate – e doar o chestiune de timp. Am facut deja cativa dintre pasii necesari, legal, diplomatic si politic, pentru ca ei sa infrunte aceasta responsabilitate. Vom mai face si alti pasi”, a sustinut el.

Totodata, presedintele Ucrainei a aratat ca Serviciul de Securitate din Ucraina a desfasurat o ”operatiune importanta”, referitoare la activitatea unor persoane supuse sanctiunilor pe teritoriul tarii.

”Am subliniat in mod repetat: nu va exista loc de contrabandisti si retele criminale in Ucraina. Se pare ca unii nu au inteles. Ei bine, vor intelege. Oficialii de la Vama care au ajutat contrabandistii, inclusiv conducerea, au fost indepartati din functii si vor raspunde legal pentru actiunile lor ilegale. Cat despre acele persoane supuse sanctiunilor, care au si cetatenie straina, in special rusa si romana, pe baza propunerii Serviciului de Securitate din Ucraina si conform normelor legale actuale, am decis sa le retrag cetatenia ucraineana”, a subliniat Zelenski.

Mai mult despre:

Comentarii: