externe

Zelenski s-a dus pe frontul de est sa-si incurajeze soldatii: „Vom readuce viata in toate orasele pe unde a trecut raul”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat duminica, pentru prima data de la inceputul invaziei ruse, in estul tarii, in regiunea Harkov, de unde Moscova si-a retras in ultimele saptamani trupele pentru a le concentra pe alte fronturi.

„2.229 de case au fost distruse la Harkov si in regiune. Vom restaura, vom reconstrui si vom readuce viata. La Harkov si in toate celelalte orase si sate pe unde a trecut raul”, a transmis el pe Telegram, insotindu-si mesajul cu un video cu vizita la trupele ucrainene de pe linia frontului din zona.

„Va riscati vietile pentru noi si pentru tara noastra. Sunt extrem de mandru de aparatorii nostri. In fiecare zi isi risca vietile si lupta pentru libertatea Ucrainei”, le-a spus Zelenski soldatilor ucraineni, carora le-a inmanat medalii si cadouri.

Seful de cabinet al lui Zelenski, Andrii Iermak , a scris pe Telegram ca presedintele a vizitat si orasul Harkov, al doilea ca marime din Ucraina.

Potrivit lui Iermak, Zelenski a vizitat cladiri rezidentiale distruse, spunand ca trebuie construite altele in loc, prevazute cu adaposturi anti-bombe.

Seful de cabinet a adaugat ca 31% din teritoriul regiunii Harkov este in prezent ocupat de Rusia si ca o alta portiune de 5% a fost recuperata de Ucraina dupa ce anterior fusese sub controlul trupelor rusesti.

Vizita in Harkov este prima aparitie oficiala a lui Zelenski in afara regiunii Kiev de la inceputul invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Diana Sosoaca se teme ca va fi furata la vot si ameninta cu dosare penale: „Luati labele de pe voturile romanilor!”

Senatoarea SOS Diana Sosoaca i-a avertizat pe cei care vor sa fraudeze alegerile locale si…

58 de secunde ago

Dupa caldura, in Apuseni a revenit zapada

In zona Muntilor Apuseni a revenit ninsoarea. In doar cateva zeci de minute, la Scarita-Belioara…

12 minute ago

Guvernul olandez nu mai are incredere in Meta. Riscurile de securitate ar putea duce la interzicerea Facebook pentru ministerele din Tarile de Jos

Facebook ar putea sa fie interzis pentru guvernul olandez, din cauza riscurilor de confidentialitate ale…

14 minute ago

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

36 de minute ago

Actiuni de intimidare ale Chinei in jurul Taiwanului. Avioane militare chineze „patruleaza” in jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate in jurul Insulei Taiwan incepand cu ora…

2 ore ago

Sibiu: Client cu masina de zeci de mii de euro, surprins de camerele de supraveghere cum fura dintr-o cofetarie

Dupa ce a instalat camere de supraveghere in locatiile sale, proprietarul unui lant de cofetarii…

31 de minute ago