Zelenski s-a rugat, de Paste, pentru copiii ucisi sau traumatizati de razboi: Nu vom fi distrusi de nicio hoarda a raului

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a angajat duminica intr-un mesaj difuzat de Pastele ortodox ca „raul” nu va putea distruge Ucraina si s-a rugat pentru o „copilarie, tinerete si batranete fericite” pentru toti copiii ucraineni.

„Credem in continuare in victoria Ucrainei si suntem convinsi ca nu vom fi distrusi de nicio hoarda a raului”, a spus Zelenski, in mesajul video in care este aratat in fata celebrei catedrale Sfanta Sofia din Kiev, la exact doua luni dupa lansarea invaziei fortelor ruse.

„Da-le fiecarui baiat si fiecarei fete o copilarie, o tinerete si o batranete fericite, sa uite macar un pic din copilaria ingrozitoare din timpul razboiului. (…) Ai grija de mamele noastre, da-le putere celor care asteapta un fiu sau o fiica sa se intoarca din razboi, da-le forta celor care din pacate nu-si vor vedea copilul intors de pe front”, a spus Zelenski, potrivit Agerpres.

Intre timp, Ministerul rus al Apararii a anuntat ca a atacat, in noaptea Pasetului ortodox, cu rachete de precizie, noua tinte militare ucrainene, mai exact depozite de munitie si armament in regiunea Harkov.

Acelasi lucru au afirmat rusii si despre atacurile din Sambata Mare din Odesa, insa imaginile au aratat ca „rachetele de inalta precizie” au lovit si blocuri de apartamente, fiind ucise mai multe persoane, inclusiv un bebelus de 3 luni.

Totodata, guvernatorul regiunii ucrainene Donetk, Pavlo Kirilenko, a anuntat ca doi copii – doua fete in varsta de cinci si 14 ani – au fost ucisi duminica, de Paste, in bombardamentele rusilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: