Zelenski sfideaza din nou Moscova si anunta noi victorii: „S-au inmultit drapelele ucrainene in Donbas, saptamana viitoare vor fi si mai multe”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca drapelul tarii sale flutura deja in multe locuri din Donbas, unde Rusia a organizat referendumuri de anexare pe care liderul de la Kiev le-a calificat drept „farsa”, transmite duminica EFE, citata de Agerpres.

„Rusia a pus in scena o farsa in Donbas. O farsa absoluta pe care vrea s-o prezinte drept referendumuri”, a apreciat Zelenski in obisnuitul sau discurs din timpul noptii.

„Au pus la cale un spectacol, au mers din casa in casa inarmati cu mitraliere, au impartit bucati de hartie si propagandistii faceau filme cu zonele ocupate. Iar acum drapelul ucrainean flutura acolo”, a subliniat el.

Potrivit lui Zelenski, in aceasta saptamana s-au inmultit drapelele ucrainene in Donbas, iar „saptamana viitoare vor fi si mai multe”.

Presedintele Ucrainei s-a referit mai exact la orasul Liman, din regiunea Donetk, in care au intrat trupele ucrainene.

„Drapelul ucrainean flutura deja la Liman, in regiunea Donetk, si acolo va ramane. Nici urma de referendumuri in acel loc”, a dat el asigurari.

Zelenski a insistat ca Ucraina isi va recupera toate teritoriile, inclusiv peninsula Crimeea, anexata ilegal de Rusia in 2014.

„Ucraina isi va recupera ceea ce-i apartine, in est si in sud. Ceea ce se incearca sa fie anexat acum si la fel si Crimeea, care a fost anexata in 2014. Drapelul nostru se va afla si acolo”, a subliniat liderul de la Kiev.

Mai mult despre:

Comentarii: