externe

Zelenski si-a facut publice veniturile, cati bani a obtinut in ultimii doi ani, de la invazia declansata de Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si-a facut publice, duminica, veniturile obtinute in ultimii doi ani, ca parte a unei campanii de promovare a transparentei si de eradicare a coruptiei endemice, relateaza Reuters.

Intr-o postare pe site-ul prezidential, Zelenski a precizat ca veniturile sale au scazut in 2021 si in continuare in 2022, cand Rusia a invadat Ucraina la sfarsitul lunii februarie. Este pentru prima data cand si-a declarat public veniturile.

In 2021, anul de dinaintea invaziei, Zelenski si familia sa au raportat venituri de 10,8 milioane de grivne (286.168 de dolari), in scadere cu 12 milioane de grivne fata de anul precedent. Cifra din 2021 includea venituri din vanzarea de obligatiuni guvernamentale in valoare de 142.000 de dolari.

In 2022, venitul familiei Zelenski a scazut si mai mult, pana la 3,7 milioane de grivne, deoarece a obtinut mai putine venituri din chirii de pe urma proprietatilor imobiliare pe care le detinea din cauza izbucnirii razboiului.

Zelenski a cerut ca functionarii publici sa isi dezvaluie veniturile, ca parte a eforturilor de a creste transparenta si de a elimina coruptia, in timp ce Ucraina incearca sa indeplineasca cerintele stricte pentru a adera la Uniunea Europeana.

Aliatii occidentali care furnizeaza armament si asistenta financiara, precum si organisme internationale precum Fondul Monetar International au cerut, de asemenea, asigurari privind eforturile de eliminare a coruptiei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Ana Birchall va candida la Presedintia Romaniei. Ea a avut pozitii dure fata de Gabriela Firea si Florin Iordache dupa ce a fost exclusa din PSD

Ana Birchall, fost ministru PSD al Justitiei, isi va depune candidatura la Presedintia Romaniei, au…

7 ore ago

Cel putin 10 morti si zeci de disparuti in urma a doua naufragii in Mediterana

Cel putin 10 persoane au murit si alte zeci sunt date disparute dupa doua naufragii…

3 ore ago

Autoritatile germane au confiscat cocaina in valoare de 2,6 miliarde de euro

Anchetatorii germani au anuntat luni ca au confiscat cocaina in valoare de 2,6 miliarde de…

3 ore ago

Putin continua epurarile din Ministerului Apararii si isi numeste o ruda intr-una dintre functiile vacante

Presedintele rus Vladimir Putin a demis, luni, patru adjuncti ai ministrului apararii si a numit…

3 ore ago