Zelenski si liderii din Slovacia, Croatia, Slovenia si Moldova au fost la Bucha la aniversarea eliberarii

externe

Presedintele Volodimir Zelenski a sosit vineri la Bucha impreuna cu liderii Slovaciei, Croatiei, Sloveniei si Republicii Moldova pentru a cinsti memoria celor care au murit in timpul ocupatiei rusesti, scrie Eurointegration.

Zelenski a venit la Bucea la aniversarea eliberarii impreuna cu seful guvernului Slovaciei, Eduard Geger, cu premierul Sloveniei, Robert Golob, cu premierul Croatiei, Andrej Plenkovic, si cu presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a jurat, vineri, ca va invinge „raul rusesc” si ca tara lui, invadata de trupele Moscovei, va invinge. „Vom castiga cu siguranta, raul rusesc se va prabusi, chiar aici, in Ucraina, si nu se va mai putea ridica” – a spus Zelenski.

Liderii au ajuns la Biserica Sfantul Apostol Andrei cel Intai Chemat, unde anul trecut au gasit gropi comune cu locuitori din Bucea care au fost ucisi de fortele de ocupatie rusesti.

Liderii celor patru tari au sosit vineri la Kiev pentru a participa la un summit dedicat aniversarii eliberarii lui Bucea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: