Zelenski viziteaza Hersonul eliberat, a fost intampinat cu aplauze. Reactia nervoasa a Kremlinului: „Stiti foarte bine ca acesta este teritoriul Federatiei Ruse”

externe

volodimir, zelenski, presedinte

Presedintele Volodimir Zelenski a vizitat luni orasul Herson, la cateva zile dupa ce acesta a fost eliberat de trupele ucrainene. El s-a adresat soldatilor adunati in oras, afirmand ca Ucraina „merge inainte” si ca este pregatita pentru pace.

Pierderea orasului Herson, cucerit in primele etape ale invaziei, reprezinta un esec major pentru Rusia. Moscova il declarase centrul administrativ al regiunii Kerson, anexata ilegal, si a fost singura capitala regionala care a fost ocupata.

Zelenski le-a spus soldatilor ca Ucraina este „pregatita pentru pace, pace pentru toata tara noastra”, a relatat agentia de stiri Reuters. „Herson este Ucraina”, a subliniat Zelenski.

El a multumit NATO si altor aliati pentru sprijinul acordat in razboiul impotriva Rusiei, adaugand ca sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (Himars) din Statele Unite au ajutat foarte mult Ucraina.

De la Moscova, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni ca Hersonul apartine Rusiei.

„Nu vom face niciun comentariu, stiti foarte bine ca acesta este teritoriul Federatiei Ruse”, a afirmat Dmitri Peskov, chiar in timp ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski vizita orasul.

 

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: