Zero reactii din partea USR si Reper in cazul de coruptie Piturca-seful Romarm. Valeriu Nicolae: „Sa isi reaminteasca ca au fost alesi pe o platforma anti-coruptie si nu pe un concurs de ego-uri inflamate, bruxeleza inutila si diplomatie prost inteleasa”

politica

Valeriu Nicolae atrage atentia ca USR si Reper, cele doua formatiuni de opoztie, nu au avut nicio reactie in urma scandalului de coruptie in care este implicat seful Romarm, Gabriel Tutu. „USR si Reper ar trebui sa isi reaminteasca ca au fost alesi pe o platforma anti-coruptie si nu pe un concurs de ego-uri inflamate, bruxeleza inutila si diplomatie prost inteleasa”, subliniaza Nicolae.

„A fost arestat nu doar Piturca ci si seful de la Romarm Gabriel Tutu. Un baiet smecher tare venit de la SRI-ul lui Maior cu o cariera care pute mai grozav decat declaratiile lui de avere care sunt o gluma sinistra. Romarm-ul are o conducere care v-ar face sa va stea inima in loc daca ati fi interesati de cine conduce o institutie militara de importanta strategica pentru Romania.

E si mai rau in filialele lor. Unul dintre oamenii din conducere e un fost procuror acuzat ca a musamalizat cel mai celebru dosar de trafic si distributie de droguri ( ala cu fiul lui Tiriac ). E si doctor al lui Gabriel Oprea. Omul are o pensie de 423.348 lei si a incasat anul asta un minim de 14.000 de EUR pe luna net toti din banii nostri, fraierii.

In mod normal acum opozitia ar trebui sa puna pe garduri PNL si PSD si MApN (trait domnu Dincu! )si sa dezvaluie cine a facut numirile astea ingrozitoare. Ar trebui sa faca pulbere Agentia Nationala de Integritate pentru ca angajeaza inepti. Faptul ca nu o fac este ingrozitor de trist caci arata o inadecvare teribila si o catastrofala strategie de comunicare.

In acest moment USR si Reper ar trebui sa isi reaminteasca ca au fost alesi pe o platforma anti-coruptie si nu pe un concurs de ego-uri inflamate, bruxeleza inutila si diplomatie prost inteleasa”, a transmis Valeriu Nicolae.

Citeste si: Seful Romarm, retinut de DNA, a lucrat 10 ani la SRI. Cum se prezinta: „Manager extrem de motivat, nivel ridicat de integritate”

Directorul general al Romarm, Gabriel Tutu, retinut de DNA alaturi de Victor Piturca intr-un dosar privind livrarea de masti neconforme catre MApN a lucrat zece ani la SRI, conform propriei prezentari. Tutu este acuzat ca a luat o spaga de 50.000 de lei.

„Un manager extrem de motivat si proactiv, cu o experienta solida in domeniul sistemelor de securitate si siguranta a informatiei. Nivelul ridicat de integritate si sprijinul oferit echipei definesc un comportament de leader cu rezultate dovedite in pozitia de manager.

10 ani de experienta in Serviciul Roman de Informatii si 5 ani de securitate comerciala, timp in care au fost mentinute colaborari prolifice cu mai multe agentii guvernamentale, diplomatice si de informatii.

Abilitati excelente de management si leadership, cu o experienta dovedita in securitatea si gestionarea riscurilor in medii dificile si cu risc ridicat. Experienta in managementul companiilor de stat si a institutiilor guvernamentale”, s-a descris Tutu pe site-ul Romarm.

Citeste si: Comunicatul oficial al DNA privind retinerea lui Piturca si a sefului Romarm, Gabriel Tutu. Teapa de 8.647.584 lei

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 30 ianuarie 2023, a suspectilor:

TUTU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de:

– abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– trafic de influenta in forma continuata,
– fals intelectual;

Persoana fizica, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de cumparare de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, in perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Tutu Gabriel, in calitatea mentionata mai sus, cu incalcarea dispozitiilor legale, ar fi incheiat cu o asociere de firme din care facea parte si o societate controlata de cealalta persoana cercetata in prezenta cauza, in conditii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, doua contracte de achizitie publica (ce vizau cumpararea a sapte utilaje neconforme de producere a mastilor de protectie).

Prin demersurile mentionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciata cu suma de 8.647.584 lei, reprezentand contravaloarea utilajelor mentionate mai sus, valoarea materiei prime si ulterior contravaloarea unor piese si servicii conexe (in afara contractului).

2. Intr-un context asemanator, in perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Tutu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentantii societatilor implicate in achizitiile de mai sus introducerea intr-un circuit comercial de livrare masti de protectie neconforme catre Ministerul Apararii Nationale (MApN) a unui prieten de-al sau, fara ca acesta sa desfasoare activitati comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protectie si efectuarea unor plati catre acesta, (40% din cota de profit rezultata) sub aparenta unui contract de consultanta.

In schimbul acestor „servicii” suspectul Tutu Gabriel ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra functionarilor din cadrul M.Ap.N. si ca ii va determina pe acestia sa incredinteze direct si fara proceduri publice contractele de furnizare dar si sa efectueze receptia fara problema a produselor respective si sa achite la timp facturile emise in acest sens.

In contextul mentionat mai sus, suspectul Tutu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecti li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: