Zero toleranta fata de penali. Ministrul de Interne anunta ca prefectul de Caras si-a dat demisia: „Vor plati”

news

Prefectul judetului Caras-Severin Matei Lupu si-a dat demisia din functie dupa ce a fost plasat sub control judiciar de procurori, a anuntat ministrul de Interne, Marcel Vela, la Digi24. Vineri, in sedinta de Guvern, va fi numit un alt prefect la Caras-Severin a mai spus Marcel Vela, subliniind ca acesta este un caz grav care a pus o pata pe imaginea MAI.

„Intr-adevar, este un caz grav, dar trebuie sa observam ca in acelasi timp si alti politisti, in speta DGA impreuna cu procurorii DIICOT, si-au facut datoria si au destructurat aceasta retea. Sunt exceptii, ca in orice situatie pe care o intalnim si in alte domenii de activitate. Aceasta situatie de la Caras-Severin ne intristeaza si ne si deranjeaza pe cei din Ministerul Afacerilor Interne si pe toti cei care isi fac datoria. O vad ca o pata pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curatata in cel mai scurt timp”, a spus Marcel Vela, joi dimineata, la Digi24.

Intrebat cum trateaza cazul, ministrul a raspuns ca il trateaza „ca pe o boala”.

„Il tratez ca pe o boala care trebuie tratata cu multa cerelitate, cu responsabilitate si cat mai urgent, motiv pentru care DGA si-a facut pe deplin datoria, este pe front impreuna cu procurorii DIICOT. La Caras-Severin, cei care au gresit vor plati, in urma anchetelor penale se va decide clar vinovatia celor implicati in aceasta retea”, a mai spus ministrul.

Marcel Vela a dezvaluit ca prefectul de Caras-Severin si-a dat demisia.

„Prefectul mi-a inaintat demisia. Si-a dat demisia singur si maine, in sedinta de guvern, vom numi alt prefect. Acolo exista o situatie mai delicata, nu exista nici subprefect, maine vom clarifica aceste aspecte”, a precizat ministrul.

Intrebat daca ia in calcul verificari suplimentare si in alte judete, Vela a raspuns: „Chiar azi avem o actiune de care veti lua act, presa si publicul, in timp util, la momentul potrivit, dupa ce viom finaliza actiunile si in alte judete”.

Prefectul judetului Caras-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar dupa perchezitiile de miercuri legate de autoritati care interveneau in favoarea unor persoane care voiau sa obtina arme, dar nu participau la cursuri.

In urma perchezitiilor, cinci suspecti au fost retinuti pentru o perioada de 24 de or, iar fata de altul s-a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Surse din ancheta spun ca persoana cercetata sub control judiciar este prefectul judetului Caras-Severin, Matei Lupu. Aceleasi surse spun ca printre cei 5 retinut este si seful Serviciului Arme si Munitii din IPJ Caras-Severin.

Noua perchezitii s-au facut miercurim dintre care una la Politia Caras-Severin, la locuintele unor persoane, dintre care unele politisti, si la sediul unei firme.

Mai mult despre: ,

Comentarii: