Zgonea a fost trimis in judecata de DNA. Fostul sef al Camerei Deputatilor s-a vandut ieftin

news

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Valeriu Zgonea, presedinte al Camerei Deputatilor la data faptei, pentru infractiunea de trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada iulie 2012 – aprilie 2013, cand indeplinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si totodata vicepresedinte al unei formatiuni politice, Zgonea a acceptat promisiunea facuta de inculpatul Dumitru Dobrica, consilier judetean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor functionari publici si a promis ca-i va determina sa numeasca intr-o importanta functie publica o ruda a acestuia.

Ulterior, arata procurorii, Zgonea a primit de la Dumitru Dobrica foloase necuvenite in suma totala de 62.143 lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

”La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23 ianuarie 2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, precizeaza procurorii anticoruptie.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii pana la concurenta sumei de 62.143 lei.

DNA mentioneaza ca, in aceeasi cauza, Dumitru Dobrica, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Buzau in perioada iunie 2004 – decembrie 2013 si administrator/actionar al unei societati comerciale, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de mentinere a masurii controlului judiciar si a masurii asiguratorii dispuse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: