Zgonea, campanie pentru sefia PSD. Acuza lideri ai partidului de „comportament comunistoid”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sustine ca PSD este singurul partid care „a luptat ferm pentru intarirea statului de drept” si ii acuza pe unii lideri ai partidului ca dau dovada de „comportament comunistoid”.

„Ne aflam intr-un moment in care se impune o analiza profunda si sincera, mai ales in conditiile in care, din cauza presiunii politice a momentului, se ignora voit o realitate evidenta. Detasandu-ne de circul politicianist… oare cine a propus si sprijinit actuala conducere a Parchetelor? In urma acestor decizii, oare ce partid a sangerat cel mai mult? Ce partid a fost cel mai reformat in ceea ce priveste resursele umane? Cine a suferit cele mai puternice critici interne pentru aceste angajemente ferme?

Astazi se vede foarte clar cine a fost cel mai determinat partid in ceea ce priveste statul de drept si lupta impotriva coruptiei si asta prin prisma rezultatelor concrete. Cine sa fie? PDL? Sau poate…PNL? care a parasit guvernarea USL acuzand chiar deciziile care au dus la aceste rezultate …

Judecand la rece, in pofida unui paradox generat de stereotipurile comunicationale care au tins sa asocieze PSD cu lipsa de reforma si coruptia, astazi ne aflam in fata unei evidente care este absolut imposibil de contestat. Noi- PSD, alaturi de partenerii nostri politici, suntem singurii care ne-am asumat si am luptat ferm pentru intarirea statului de drept! Am propus si sustinut profesionisti integri la conducerea institutiilor sistemului judiciar, care in aceasta perioada au dat proba independentei lor totale de orice interferenta politica”, a scris Zgonea pe Facebook.

Presedintele Camarei Deputatilor i-a atacat apoi pe cei din partid care ar fi incercat sa saboteze intarirea statului de drept. El a nu a nominalizat pe nimeni.

„Din aceste motive, vocile critice din partid, precum si cei care au incercat sa defecteze intern aceste masuri care au recredibilizat Romania in plan international se situeaza mult in afara unui bun simt national sau de partid. Comportamentul comunistoid este cel al asumarii jumatatilor de masura si anume: ‘Statul de drept este bun pana la interesul de grup sau personal’, acest tip de judecata fiind de natura sa compromita masurile esentiale luate de noi ca partid in aceasta perioada.

Comentariile unor colegi cred ca nu justifica un raspuns, ci doar ma umplu de tristete. PSD nu este o victima a luptei anticoruptie, ci este singurul partid care si-a asumat in mod real si ferm- cu costuri interne enorme, dar si cu rezultate pe masura, toate actiunile in acest sens. Asta in ciuda unor persoane care reusesc, prin comentariile lor iresponsabile si justificate de interese personale, sa alimenteze stereotipuri de comunicare false si sa legitimeze etichete legate de un partid care a reformat Romania. PSD poate deveni o victima a acelor colegi care inteleg sa critice o directie rationala si integra a partidului!”, a mai spus Zgonea.

Valeriu Zgonea cere insistent in ultima vreme, alaturi de Liviu Dragnea, organizarea unui congres extraordinar al PSD pentru desemnarea unei noi conduceri. Intrebat de jurnalisti, el nu a respins posibilitatea de a candida la presedintia partidului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: