Zgonea da semnalul RASCOALEI in PSD. Atac devastator la adresa lui Dragnea: „Nu permit!”

politica

Presedintele execitiv al PSD, Valeriu Zgonea, ii cere lui Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului. El ii solicita sa dea dovada de „responsabilitate”, pentru ca membrilor PSD sa nu „li se bata obrazul pentru ceea ce NU au facut!”.

Iata mesajul integral postat de Zgonea pe Facebook:

„Cu respect fata de sutele de mii de membrii PSD,

Am fost mereu un om de stanga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viata principiilor si valorilor social-democrate. Am luptat impreuna, am castigat impreuna si am suferit impreuna de multe ori. Impreuna am dus campanii chiar impotriva unora care astazi sunt in partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) si ne dau lectii despre ce inseamna sa fii social-democrat. Care ne spun noua ca trebuie sa inaltam ziduri cat mai inalte, care sa ne apere de realitatea de afara.

Eu cred ca acest lucru este profund gresit. Si ca social-democratia inseamna tocmai sa daramam zidurile dintre noi si oameni. Sa fim aproape de ei si sa gasim solutii la problemele lor.

Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, sa fac echipa cu Liviu Dragnea. Pentru ca amandoi am fost de acord sa venim in fata Congresului cu o promisiune ferma, din suflet: modernizarea stangii din Romania. Si reasezarea ei pe trei principii fundamentale: decenta, integritate si responsabilitate. Sa dam un semnal clar pentru intreaga clasa politica ca e timpul sa se schimbe si ca PSD – cel mai mare si important partid din Romania, va fi varful de lance al acestei schimbari.

Acea promisiune sa stii ca o respect, Liviu!

O respect, pentru ca, in acesti 20 de ani de cand sunt in partid, i-am cunoscut pe multi dintre sutele noastre de mii de membri. Si pot spune ca acestia sunt oameni muncitori , responsabili si decenti.

Nu trebuie sa permitem NICIODATA ca acestor oameni sa li se puna o eticheta pe care nu o merita.

NU trebuie sa fie in defensiva atunci cand cer votul oamenilor care vad in noi speranta unui viitor mai bun!

Nici sa li se bata obrazul pentru ceea ce NU au facut !

Nu accept ca munca acestor oameni sa fie calcata-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci cand noi le permitem sa apara.

PSD e un partid de oameni onesti si seriosi, care nu merita sa duca povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt acestia. Acesta este dreptul lor. Si nu o abstractie.

A fi lider inseamna a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar in PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumatate de milion de suflete. Carora trebuie sa le insufle incredere si speranta. Nicidecum sa le arunce in spate propriile sale probleme.

Acesta este crezul pe care si eu si Liviu l-am impartasit atunci cand am venit in fata Congresului.

Este un crez de care eu ma voi tine pana la capat! Sper si cred ca, dupa toata emotia de vineri, te vei tine si tu, Liviu!

Pentru ca PSD este o familie, in care principiul de baza este solidaritatea. Dar o solidaritate cu valorile si principiile de stanga, si nu una impotriva justitiei.

Viata ne-a demonstrat ca ori de cate ori am fost duplicitari si pasivi fata de dorintele oamenilor, lumea ne-a sanctionat si am pierdut alegerile.

Si nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat sa fie periclitat din cauza unor interese personale / de grup.

Avem o sansa istorica: sa recastigam alegerile locale si parlamentare. Si sa guvernam din nou tara in interesul oamenilor.

Vom castiga alegerile locale pentru ca am demonstrat seriozitate si performanta in ceea am facut in administratia locala. Dar putem pierde definitiv increderea oamenilor in marele proiect PSD.
2016 este anul victoriei sau al infrangerii definitive pentru PSD.

Depinde de noi toti ce ne dorim si ce alegere facem …”, a scriz Zgonea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: