Zi de foc. Cum sunt impartite voturile judecatorilor CCR in cazul sesizarii Iordache-Dragnea. Soarta Justitiei atarna de un fir de par

news

Surse oficiale, citate de Digi24, anunta ca voturile judecatorilor CCR in privinta sesizarii lui Iordache, al carei scop este anularea condamnarii lui Liviu Dragnea, sunt impartite in mod egal. 

„Miercuri seara parerile erau impartite egal in interiorul CCR in privinta contestatiei lui Florin Iordache, soarta dosarului atarnand de un singur vot care poate sa incline balanta intr-o parte sau in cealalta. Insa, in randul social-democratilor nu se inregistra foarte mult optimism, informatiile venite dintre Curte vorbind despre o posibila noua amanare a spetei”, scrie Digi24.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) reia, joi, dezbaterile asupra sesizarii privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor specializate in coruptie.

Dezbaterile vor fi reluate incepand cu ora 10,00. CCR a stabilit acest termen avand in vedere ca judecatorul raportor pe aceasta speta urmeaza sa se interneze pentru o interventie chirurgicala, potrivit unor surse.

Curtea a luat in dezbatere sesizarea miercuri. Cu aceasta ocazie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a afirmat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In replica, presedintele Inaltei Curti, Cristina Tarcea, a aratat ca vicepresedintele Camerei Florin Iordache a formulat sesizarea in cazul completurilor specializate cu incalcarea vointei Curtii Constitutionale, care a stabilit anterior, cu referire la functia de prim-ministru, ca atributiile constitutionale nu pot fi delegate.

Anterior, ea declarase ca in ultimii 15 ani au fost solutionate de Instanta suprema 170 de dosare care intra sub incidenta legii privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Pe 25 martie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache anunta ca a sesizat CCR privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Instanta suprema. Sesizarea a fost facuta in perioada in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile lui Florin Iordache.

Mai mult despre: ,


Comentarii: