Zi decisiva pentru Guvernul Dancila. Lista ministrilor urmeaza sa fie votata in sedinta Comitetului Executiv National

politica

Lista ministrilor viitorului Cabinet urmeaza sa fie votata, vineri, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, dupa o saptamana in care au avut loc negocieri in interiorul coalitiei de guvernare, dar si in interiorul PSD, organizatiile locale venind cu propuneri pentru viitorul guvern. Potrivit unor surse aparute in presa, din structura viitorului guvern ar urma sa faca parte si persoane cu probleme penale, precum Rovana Plumb sau Sevil Shhaideh, asta in ciuda criteriilor de integritate cerute de presedintele Iohannis.

La inceputul saptamanii, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca organizatiile sau grupurile de organizatii vor face propuneri pentru viitorul Guvern, care vor fi centralizate si apoi votate in CExN.

„Daca vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza cu multa seriozitate si cu multa atentie care este cea mai buna propunere, pentru ca, dincolo de reprezentarea politica, care este importanta, cel mai important lucru este ca orice membru al Cabinetului sa fie bine pregatit si sa isi aduca contributia lui la indeplinirea unui program de guvernare bun”, sublinia Dragnea.

Tot atunci, el spunea ca evaluarea secretarilor de stat va continua.

Intrebat daca membrii PSD care sunt cercetati penal mai pot face parte din viitorul guvern, Dragnea a spus: „Da”.

„Eu am vazut guverne prezentate la TV si ma uit cu foarte mare atentie si o sa ne inspiram foarte mult din ele”, a adaugat liderul PSD, referindu-se la postul de vicepremier ocupat de Paul Stanescu.

De asemenea, intrebat de ce nu se vor respecta criteriile de integritate pe care le dorea Mihai Tudose in privinta ministrilor, Liviu Dragnea a aratat ca guvernul nu va fi facut de „alte institutii”. „Am hotarat sa ne facem noi guvernul, si nu alte institutii”, a raspuns el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: