Zi incarcata pentru Dragnea. Atat in calitate de inculpat, cat si de presedinte al deputatilor ataca pentru a-si rezolva problemele penale

politica

Presedintele Camerei Deputatilor a sesizat luni Curtea Constitutionala pentru solutionarea unui conflict juridic intre Parlament si Ministerul Public, pe tema protocolul SRI – Parchetul General, potrivit unor surse parlamentare.

Sursele citate au precizat ca sesizarea a fost semnata de vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, in conditiile in care Liviu Dragnea si-a delegat atributiile, pentru data de 8 octombrie, lui Iordache.

„In data de 8 octombrie 2018, atributiile presedintelui Camerei Deputatilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor”, se arata in decizia semnata de Liviu Dragnea si publicata in Monitorul Oficial.

Tot luni, Dragnea a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti prin care cere anularea hotararii Colegiului de conducere al Instantei supreme prin care s-a decis ca tragerea la sorti a noilor completuri de 5 judecatori se va face la inceputul anului urmator.

Instanta nu a stabilit inca un prim termen in acest caz.

Pe 27 septembrie, Liviu Dragnea declara referitor la completul de judecatori de la ICCJ care se ocupa de dosarul sau privind angajarile fictive de la DGASPC Teleorman ca acesta este nelegal si ca se va consulta cu avocatii pentru a vedea ce demersuri se pot face.

„O sa studiez cu avocatii mei ce demersuri putem face, este nelegal (completul de judecata – n.r.) pentru ca legea care a modificat (Legea – n.r.) 304 spune cu totul altceva si noi consideram ca este nelegal. O sa vorbesc cu avocatii sa vedem ce demersuri putem face”, afirma Dragnea.

Liderul PSD a sustinut recent ca se urmareste sa fie condamnat de un complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie facut cu incalcarea legii.

La inceputul lunii septembrie, Colegiul de conducere al Inaltei Curti a decis sa nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 in legatura cu alegerea completurilor de cinci judecatori.

Sefa Instantei supreme, Cristina Tarcea, declara pe 25 septembrie ca legea care modifica Legea 304/2004 nu are dispozitii tranzitorii, care sa impuna, pentru anul 2018, tragerea la sorti a completurilor de cinci judecatori, ea urmand sa fie aplicata din ianuarie 2019.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: