Zi mare pentru Maia Sandu. Comisia Europeana recomanda ca Moldova sa primeasca statutul de tara candidata la aderarea la UE

externe

Comisia Europeana a recomandat ca Republica Moldova sa primeasca statutul de tara candidata la aderarea la UE cu conditia ca aceasta sa realizeze ”reforme importante”, a anuntat vineri, la Bruxelles presedintele executivului european, Ursula von der Leyen.

Republica Moldova „dispune de o baza solida pentru a garanta stabilitatea institutiilor sale, democratia, statul de drept, drepturile omului” si „au fost realizate progrese pentru a asigura un bun climat de afaceri” dar „raman de intreprins reforme economice esentiale”, a precizat executivul UE intr-un comunicat.

”Cu conditia ca liderii tarii sa mentina cursul” in ceea ce priveste reformele economice si lupta impotriva coruptiei, ”credem ca tara are potentialul de a se ridica la inaltimea cerintelor” unei candidaturi, a declarat presedinta CE intr-o conferinta de presa.

Acest aviz va fi discutat la summitul UE din 23-24 iunie, iar liderii celor 27 de state membre vor trebui sa dea unda verde in unanimitate.

Comentarii: