Zi neagra pentru Oana Stancu, barbatul ei nu a mai ajuns sef la ASF. Functia a fost castigata de un liberal

politica

Nicu Marcu, candidat la sefia Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), propus de PNL, a primit, marti, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat si Camera Deputatilor, in cadrul carora a fost audiat.

In favoarea candidatului PNL s-au pronuntat 51 de parlamentari, sase au fost impotriva si unul s-a abtinut.

„Salut faptul ca ASF, in sfarsit, dupa o lunga perioada, are un presedinte. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. Singurul candidat a fost Nicu Marcu, a obtinut un vot covarsitor, toate partidele au decis sa il sustina. ASF avea nevoie de un sef. Sunt aproape opt luni de zile de cand ASF este fara presedinte. Lucrul acesta s-a resimtit puternic in piata. Sper ca din acest moment sa punem punct haosului de acolo, iar noul presedinte sa preia haturile si sa aseze lucrurile in ordine, pentru ca sunt foarte multe situatii in care ASF nu face ceea ce trebuia sa faca, nu este deloc un arbitru, sunt situatii in care ASF practic nu exista, sunt situatii in care ASF e chiar de partea celor pe care chiar ar trebui sa-i supravegheze si sa-i controleze”, a precizat, pentru Agerpres, presedintele Comisiei economice din Senat, social-democratul Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir si-a dorit pentru sine aceasta functie, insa conducerea PSD a refuzat sa il sustina.

Potrivit lui Zamfir, Camera Deputatilor si Senatul se reunesc in sedinta de plen miercuri pentru a-l vota pe Nicu Marcu pentru ocuparea functiei de presedinte-membru executiv al Consiliului ASF.

Senatorul PSD a mai precizat ca Marcu va fi chemat din nou la Comisia economica, dupa o luna, pentru a prezenta un plan de redresare a activitatii institutiei.

„Acum, ca avem un presedinte care s-a angajat sa faca ordine la ASF, ii vom lasa un termen de o luna, perioada de gratie ca sa intre in paine, sa cunoasca indeaproape problemele ASF si, dupa o luna, ii vom solicita prezenta la Comisia economica, sa vedem cu doreste domnia sa sa indrepte acolo, lucruri care sunt pe o panta gresita de o buna bucata de vreme”, a mentionat Zamfir.

Acesta a sustinut ca ASF sta de multa vreme „pe un butoi de pulbere”, in sensul ca lucrurile au luat-o intr-o directie „complet gresita, referindu-se la piata asigurarilor de raspundere civila, la pensiile private si la piata de capital”.

Mai mult despre:

Comentarii: