Zi neagra pentru pesedistii din CCR. Au fost nevoiti sa asculte cum Iohannis ii pune la punct, dupa ce au validat rezultatul alegerilor – Video

politica

Curtea Constitutionala a validat, joi, rezultatul alegerilor prezidentiale in prezenta lui Klaus Iohannis. Iohannis a sustinut un discurs in care i-a pus la punct, elegant, pe judecatorii pesedisti care formeaza majoritatea CCR.

Iohannis a facut referire la numeroasele actiuni indreptate impotriva justitiei de catre Regimul PSD, multe dintre acestea fiind validate de catre majoritatea din CCR.

Principalele declaratii:

– Timp de cinci ani, am ramas permanent conectat la problemele reale ale societatii, iar prin actiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendinte regresive pe care le-am considerat un real pericol pentru democratie

A veghea la respectarea Constitutiei si a-i garanta suprematia, in spiritul si litera sa, ca ultima bariera in fata derapajelor de la regulile democratice, sunt de o importanta vitala.

– In toate activitatile lor, autoritatile publice trebuie sa actioneze cu buna credinta si sa dea dovada de un atasament autentic fata de Legea fundamentala si fata de valorile democratice.

– Romania este un stat de drept, iar romanii sunt o natiune cu reflexe profund democratice, astfel ca cei care au girat asaltul asupra independentei justitiei au primit cea mai severa si legitima sanctiune prin votul oamenilor. Este cel mai puternic semnal ca toti decidentii politici si institutionali trebuie sa isi asume ca inalienabile principiile ca nimeni nu este mai presus de lege si cel al colaborarii loiale intre autoritatile publice.

Discursul integral:

Votul pe care mi l-au acordat romanii pentru un nou mandat de Presedinte al Romaniei reprezinta pentru mine o onoare deosebita si, in acelasi timp, o mare responsabilitate.

Primul meu mandat de Presedinte, care se va incheia in mod oficial in foarte scurt timp, a fost unul plin de provocari. Timp de cinci ani, am ramas permanent conectat la problemele reale ale societatii, iar prin actiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendinte regresive pe care le-am considerat un real pericol pentru democratie.

Ne aflam la 30 de ani de la momentul in care romanii au decis sa-si proiecteze viitorul in democratie, iar constructia constitutionala a raspuns acestui deziderat, instituind mecanisme de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale si de buna functionare a autoritatilor statului.

Este imperativ ca actorii statali care insufletesc aceasta constructie sa actioneze in beneficiul natiunii romane. A veghea la respectarea Constitutiei si a-i garanta suprematia, in spiritul si litera sa, ca ultima bariera in fata derapajelor de la regulile democratice, sunt de o importanta vitala.

In toate activitatile lor, autoritatile publice trebuie sa actioneze cu buna credinta si sa dea dovada de un atasament autentic fata de Legea fundamentala si fata de valorile democratice.

In virtutea rolului constitutional al Presedintelui Romaniei, voi actiona pentru o mai buna functionare a autoritatilor si institutiilor publice, pentru ca acestea sa fie cu adevarat in slujba romanilor. Voi continua sa fiu un aparator ferm al respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, al valorilor supreme consacrate in Constitutie, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din Decembrie 1989, aparate cu jertfa de sange in urma cu 30 de ani.

Voi veghea in continuare la respectarea Constitutiei si voi sustine si in viitor, cu toata hotararea, valorile statului de drept si parcursul european al Romaniei. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au calauzit intotdeauna actiunile si deciziile, dar si directia in care, nu o data, ci de trei ori in acest an – la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justitie si la alegerile prezidentiale – romanii au aratat ca vor sa mearga tara noastra. Drumul ales de romani este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie sa se alinieze toate autoritatile statului.

Romania este un stat de drept, iar romanii sunt o natiune cu reflexe profund democratice, astfel ca cei care au girat asaltul asupra independentei justitiei au primit cea mai severa si legitima sanctiune prin votul oamenilor. Este cel mai puternic semnal ca toti decidentii politici si institutionali trebuie sa isi asume ca inalienabile principiile ca nimeni nu este mai presus de lege si cel al colaborarii loiale intre autoritatile publice.

Dezvoltarea societatii noastre nu este despre persoane sau functii, ci despre datoria de a face bine tarii noastre, contribuind direct la progresul Romaniei, investiti fiind cu increderea romanilor. Si sunt convins ca, pe temelia valorilor democratice pe care le-am aparat in toti acesti ani, vom construi Romania puternica si prospera, si normala pe care ne-o dorim!

Mai mult despre: , ,


Comentarii: