Zilele acestea, vreme mai calda la „Cota 2000”, decat la Bucuresti. Craciunul ne va aduce zapada

news

Finalul de weekend si inceputul saptamanii urmatoare, ne aduc o inversiune termica, anunta meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie. Astfel, la campie va fi frig si ceata, iar la munte va fi soare si cald, potrivit meteorologului ANM, Mihai Hustiu. „La Sinaia Cota 2000, temperaturile vor fi mai ridicate chiar decat in Bucuresti”, a precizat specialistul, la B1 TV.

„Vorbim de o inversiune termica la acest final de saptamana. Practic, lucrurile s-au linistit, a nins, nu mai avem precipitatii, avem o vreme stabila, pentru ca presiunea atmosferica a crescut. Atunci cand creste presiunea, nu mai sunt precipitatii, se linistesc lucrurile.

Deasupra tarii noastre s-a instalat o masa de aer rece. Aerul rece iarna este mai greu de inlocuit atunci cand apare circulatia atmosferica. Practic, aerul rece fiind mai dens stationeaza la suprafata. Iar toate zonele joase de relief vor avea in urmatoarele zile o situatie interesanta in care la campie va fi frig, vor fi temperaturi scazute, vor fi nori josi, ceata, iar la munte va fi soare, frumos si cald.

Daca vom merge pe Platoul Bugeci vom vedea intinderi de nori. La Sinaia Cota 2000, temperaturile vor fi mai ridicate chiar decat in Bucuresti. In Bucuresti va fi nebulozitate joasa si ceata.”

O saptamana calda, urmata de una friguroasa si de zapezi

De saptamana viitoare, insa, vremea se incalzeste uniform si vin ploile. Iar de Craciun este posibil sa vina zapezile. „Situatia se va schimba de saptamana viitoare, dinspre Atlanticul de Nord, circulatia atmosferica va aduce un aer mai cald. Astfel, temperaturile vor creste. Dupa ce acest ciclon va tranzita continentul si va ajunge in Romania si va aduce precipitatii, in spatele lui vom avea o noua masa de aer rece dinspre N-V.

De Craciun vor fi vesti bune pentru cei care iubesc zapada. Din weekendul viitor, o masa rece va cuprinde tara, iar saptamana dinaintea Craciunului va aduce de asemenea, temperaturi mai coborate. Perioada 18-25 decembrie va fi mai rece decat normalul perioadei si precipitatiile vor exista, dar nu vor fi insemnate cantitativ, chiar deficitare prin vest.

Iar saptamana cu Craciunul, din 25 decembrie pana in 1 ianuarie, va aduce o noua tendinta de incalzire, in limita temperaturilor normale pentru aceasta perioada, cu precipitatii mai abundente, inclusiv cu ninsori. Saptamana viitoare vom avea insa multe ploi,” a mai spus meteorologul ANM, Mihai Hustiu referitor la „prognoza meteo de Sarbatori”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: