Zilele lui Ponta in fruntea Guvernului sunt numarate. PNL depune motiune de CENZURA

news

Liderii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au confirmat, vineri, la Poiana Brasov, ca liberalii vor depune luni o motiune de cenzura pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta.

Gorghiu a precizat, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta Colegiul Director National al PNL, ca vineri a obtinut o decizie politica pentru depunerea motiunii.

„Avem un premier trimis in judecata pentru fapte de coruptie care refuza sa isi dea demisia. Cu Ponta premier, Romania pare un stat care tolereaza coruptia”, a afirmat Gorghiu, adaugand ca interesul national cere demisia premierului.

Totodata, Vasile Blaga a anuntat ca liberalii vor organiza un miting in legatura cu motiunea.

Ultima motiune de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta a fost dezbatuta in 12 iunie. Motiunea a fost respinsa, fiind inregistrate 194 de voturi „pentru”, fata de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind „impotriva”, iar 7 anulate.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, ca o eventuala motiune de cenzura a PNL nu are sanse sa fie votata, el sustinand ca „nu motiunea de cenzura a PNL poate sa genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta”.

Dragnea a spus ca o eventuala schimbare a lui Ponta din functia de premier nu poate fi generata de motiunea de cenzura a opozitiei.

„E dreptul lor constitutional. (…) Nu motiunea de cenzura a PNL poate sa genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta. Vom discuta in partid. Dar nu cred ca ne putem permite sa intram intr-o aventura politica. Cred ca si colegii din coalitie sustin in continuare lucrul asta”, a spus Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: