Ziua ca mafiotii. Planul lui Dragnea a functionat, legea gratierii a fost adoptata tacit de Senat. Este vorba de varianta lui Florin Iordache

politica

Legea gratierii a fist adoptata tacit de Senat. Termenul la care trebuia dezbatuta si votata Legea gratierii este astazi, 23 mai.

Cu toate acestea, conducerea Senatului a refuzat sa puna proiectul de lege pe ordinea de zi a plenului de marti, pe motiv ca nu a sosit raportul suplimentar de la Comisia juridica a forului legislativ. Astfel, Legea se considera adoptata tacit in forma primita de la Guvern, fara a fi luate in seama amendamentele parlamentarilor, iar initiativa legislativa se duce direct in plenul Camerei Deputatilor, care va vota in calitate de for decizional.

Atat Liviu Dragnea, cat si Calin Popescu Tariceanu au sustinut forma initiatorului, redactata in timpul fostului ministru al Justitiei, Florin Iordache.

„Eu cred ca Comisia juridica de la Senat a incurcat destul de mult aceasta lege, ca cea mai buna varianta pentru moment este ca legea sa plece din Senat asa cum a venit de la Guvern, pentru ca s-a schimbat de foarte multe ori acolo si eu sunt foarte nemultumit” declara Liviu Dragnea, potrivit Digi24.

„Proiectul sa fie adoptat in forma avansata de Guvern. E forma pe care o sustinem si dorim ca, din aceasta perspectiva, lucrurile sa fie extrem de clare, mai ales dupa turbulentele care au avut loc saptamana trecuta”, sustinea si Calin Popescu Tariceanu, referindu-se la amendamentele prin care se gratiau faptele de coruptie, care trecusera de comisia juridica din Senat si care au provocat proteste de strada.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: