Ziua cea mare a alungarii PSD. Motiunea trece, anuntul lui Traian Basescu in crucea noptii

politica

Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat, miercuri noapte, la ora 2.00, ca motiunea de cenzura va fi adoptata. El sustine ca marele castigator al motiunii va fi Victor Ponta.

”Motiunea ! Motiunea de cenzura de joi va fi momentul de inceput a unei perioade de instabilitate politica .

Alaturi de PNL si PMP, USR dar si partidele conduse de Ponta, Tariceanu si Kelemen Hunor impreuna cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii caruia apasa responsabbilitatea pentru tara, motiunea de cenzura insistent ceruta de Presedintele Iohannis .

Ce va fi joi la votul pentru motiune ? Previzibila este o cadere a guvernului . Va fi ziua lui Sica Mandolina si a lui Iohannis . Se vor felicita reciproc, crezand ca sunt castigatorii meciului politic .

In realitate marele castigator va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar daramarea guvernului Dancila pentru a deschide larg portile nogocierii pentru punerea sub control a PSD – ului .

Presedintele Iohannis va chema la consultari partidele, dar obligatia lui este ca la ora aceasta sa stie numele viitorului premier .

Iar daca cineva crede ca Presedintele Iohanis il are in minte pe Ludovic Orban, se insala . Orban trebuie sa stea la rind pentru ca inaintea lui ar fi Predoiu…

Cu ocazia consultarilor va trebui sa-i gaseasca premierului desemnat si o majoritate parlamentara ceea ce pare dificil .

Ponta isi va face jocul cu PSD -ul urmand sa incerce coagularea unei majoritati bazata pe PSD, PRO-RO, ALDE si careia se va alatura contracost si UDMR .

Scenarii sunt multe. De aceea ma voi limita la a spune doar concluzia :

– Guvernul cade ;
– Ponta iese intarit din aceasta motiune si cu aliura de lider al stangii ;
– Ludovic Orban nu va fi desemnat premier ;
– Primul guvern nu trece de votul Parlamentului ;
– Al doilea guvern nu va fi niciodata supus votului pentru ca Parlamentul nu-l va programa ;
– Nu se vor indeplini conditiile Constitutionale pentru declansarea alegerilor anticipate ;
– Doamna Dancila ramane premier interimar pana dupa alegerile prezidentiale .

Iar daca PNL vrea sa se decredibilizeze acum, va face o alianta de guvernare cu Ponta, Tariceanu si Hunor. Cine pierde si cine castiga politic din acest exercitiu democratic ?”, a scris Traian Basescu pe Facebook.

Dezbaterile si votul la motiunea de cenzura vor incepe la oara 10.00. Viorica Dancila are o ultima intalnire cu parlamentarii PSD incepand cu ora 9.00.

Mai mult despre: ,

Comentarii: